Φορολογικές δηλώσεις: Τι θα γίνει με το αφορολόγητο τελικά;

«Πριν λίγες εβδομάδες καταθέσαμε εμείς την ίδια τροπολογία και ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να την ψηφίσει. Έχει δεσμευτεί η ΝΔ ότι, ανεξαρτήτως το τι πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα το νομοθετήσουμε εμείς μέσα στον Ιούλιο, ώστε θα εφαρμοστεί από 1/1/2020. Άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να συμμετάσχουμε σε αυτό το… θέατρο που ετοιμάζεται».

Το παραπάνω υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Διατηρεί το αφορολόγητο η ΝΔ

Υπογράμμισε ότι «το αφορολόγητο για εμάς είναι δεδομένο ότι διατηρείται. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι διατηρούμε το αφορολόγητο» για να προσθέσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πιεζόμενος, μόνο τότε έρχεται και κάνει τα ελάχιστα που οφείλει στον ελληνικό λαό για τα μεγάλα βάρη της ανικανότητας της οικονομικής του πολιτικής από το 2015 μέχρι σήμερα».

Στις 7 Ιουλίου, όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, «θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί οικονομικοί κόσμοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, […] και το μοντέλο της ΝΔ που μιλάει για ανάπτυξη της οικονομίας, με ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στήριξη της μεσαίας τάξης».

Στόχος η στήριξη της μεσαίας τάξης

«Εμείς μιλάμε για μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης 4%, μιλάμε για την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% και αυτό δίνει ακόμα περισσότερο χώρο για πιο βιώσιμη πολιτική, πιο ουσιαστική και πιο διατηρήσιμη στο χρόνο».

Ερωτηθείς για την ατζέντα της ΝΔ στον.. δρόμο προς τις εκλογές, ξεκαθάρισε «πως στην οικονομική πολιτική οι απόψεις μας είναι ξεκάθαρες. Οι βασικοί μας στόχοι είναι λιγότεροι φόροι, καλύτερες και περισσότερες δουλειές και ένα πιο έντονο κλίμα ασφάλειας γα τον πολίτη. Αυτό είναι το τρίπτυχο με το οποίο πήγαμε στις ευρωεκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Προλαβαίνετε! Μέχρι πότε ισχύει η παράταση

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Η… προϋπόθεση για να μην υπάρξουν προσαυξήσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Προσοχή! Απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ο «χρυσός» οδηγός από την ΑΑΔΕ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Προσοχή στους κωδικούς με έξτρα φόρο

Σχετικά άρθρα