Πόση… ανασφάλεια κρύβει μια σχέση μέσω Facebook;

Kαταγόμαστε από την ίδια περιοχή. Εκείνος είναι 31 και εγώ 18.  Γίναμε φίλοι στο Facebook τον Δεκέμβρη και λίγες μέρες αργότερα κανονίσαμε ραντεβού. Είχαμε εξαιρετική χημεία και περάσαμε και οι δύο πολύ καλά.  Η “σχέση” μας κράτησε 3 μήνες. Είχαμε καλή επικοινωνία, μοιραζόταν μαζί μου γεγονότα από την καθημερινότητα του και τις επαγγελματικές του ανησυχίες, μου ζητούσε να τον ξυπνήσω το πρωί, μου έστελνε φωτογραφίες από οικογενειακές συναντήσεις κλπ.

Δεν είχαμε ποτέ ολοκληρωμένες σχέσεις…

Ωστόσο, δεν ολοκληρώσαμε ποτέ και διαρκώς ακύρωνε ραντεβού και μάλιστα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της γνωριμίας μας – εγώ μένω Αθήνα και εκείνος Χαλκίδα. Πάντα κάτι πρoέκυπτε, “με πήρε ο ύπνος”, “μου τράκαραν το αμάξι”, “η μητέρα μου δεν είναι καλά” κλπ. Ενώ, άλλες φορές απλώς εξαφανιζόταν.

Άλλος στα λόγια, άλλος στις πράξεις

Ήμουν πολύ μπερδεμένη γιατί από τη μία μέσω συνομιλιών μου έλεγε συνέχεια τι θα ήθελε να κάνουμε, για παράδειγμα ότι θα ήθελε να με βρίσκει σπίτι του όταν γυρνάει από τη δουλειά, τι του αρέσει στο σεξ, ότι του έχω πάρει το μυαλό και άλλα, μόνο που στην πράξη δεν έκανε κάποια προσπάθεια για να περνάμε χρόνο μαζί. Επίσης, μου είχε πει ότι ήθελε να είμαστε μαζί. Εργάζεται ως security και λόγω του δύσκολου προγράμματος του έδειξα κατανόηση, έξαλλου απ’ όσο ξέρω δεν έβγαινε γενικώς και στα λιγοστά ρεπό του επισκεπτόταν το πατρικό του και τακτοποιούσε λοιπές υποχρεώσεις. Δεν μου είχε δώσει δικαιώματα για δεύτερες σκέψεις.

Ξαφνικά χάθηκε και κάποια στιγμή εγώ… ξέσπασα!

Πριν λίγες μέρες όμως έφτασα στα όρια μου. Είχαμε κανονίσει να τον επισκεφθώ την προηγούμενη Παρασκευή. Ήταν χαμένος όλο το πρωί και μου τηλεφώνησε αργά το απόγευμα να μου πει ότι η μητέρα του ήταν αδιάθετη και χρειάστηκε να την πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Δεν το συνέχισα. Δε μιλήσαμε για 1-2 μέρες. Έστελνα εγώ από ενδιαφέρον να δω τι κάνει, μου απαντούσε ότι είναι χάλια και δεν με ρωτούσε τι κάνω εγώ και δεν απαντούσε στις κλείσεις μου. Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα μου έστειλε να δει τι κάνω. Τότε ξέσπασα.

zeugari-problima

Του είπα ότι εγώ είμαι “εντάξει” και τον ρώτησα αν είναι κι εκείνος, του είπα ότι ως τώρα δεν αμφέβαλα ποτέ για ό,τι μου έχει πει αλλά τελευταία κάτι δεν πάει καλά. Προσβλήθηκε που αμφέβαλα και είπε πως δεν παίζει μαζί μου, καθώς και ότι και εκείνος έχει…”ξενερώσει” που δε βρισκόμαστε και αυτός είναι ο λόγος που ήταν κάπως απόμακρος τελευταία. Δεν ήμουν ο εαυτός μου, επειδή δεν απαντούσε τις κλήσεις μου συνέχισα να στέλνω μηνύματα-εκθέσεις. Μου είπε ότι είναι στη δουλειά και να μην το τραβάω. Του ζήτησα να με καλέσει το βράδυ μετά τη δουλειά και δεν το έκανε. Εκνευρίστηκα απίστευτα και του είπα να τελειώσουμε. Το επόμενο πρωί το επιβεβαίωσε και εκείνος και με κατηγόρησε ότι έβγαλα μόνη μου τα συμπεράσματα μου χωρίς να προλάβει να πει εκείνος κάτι παρότι, συμφώνησε ότι το παράπονο μου ότι δε βρισκόμαστε είναι λογικό αλλά το ότι αμφέβαλα για εκείνον τον προσέβαλε και τον στεναχώρησε.

Κανονίσαμε ραντεβού για να… το τελειώσουμε και δεν ήρθε ποτέ!

Τέλος, μου ζήτησε να βρεθούμε για να το τελειώσουμε πρόσωπο με πρόσωπο. Ακόμα και εκεί φάνηκε ασυνεπής. Δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού με πρόφαση ότι τον πήρε ο ύπνος. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα πιει έναν καφέ και θα με καλέσει πίσω για να κανονίσουμε. Δεν πήρε ποτέ. Του έστειλα εγώ μήνυμα το βράδυ να τον ρωτήσω τι συνέβη και μου είπε ότι ξανακοιμήθηκε.  Ακόμα δεν έχουμε συναντηθεί.

Η απάντηση μου σε όλο αυτό είναι ότι ΑΝ ήθελε θα έκανε πράξη όσα είχε πει. Τι συνέβη; Γιατί συνέβη όλο αυτό;

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Πρώτα απ΄όλα θα ήθελα να σου πω, από την εμπειρία που έχω μέσω της κατάθεσης πολλών ανθρώπων που έχω δει και μου έχουν ανοιχτεί πάνω σε αυτό το θέμα, ότι οι γνωριμίες μέσω facebook, δυστυχώς δεν «περπατάνε».

Οι ανασφάλειες στις γνωριμίες μέσω Διαδικτύου

Κάτι οι προσωπικές ανασφάλειες του καθενός, κάτι ο φόβος της έκθεσης και της πιθανής αποκάλυψης αδύνατων σημείων, και άλλα πολλά που δεν μπορώ να στα αναλύσω γιατί θα χρειαστούμε πολύ χρόνο, δεν ευνοούν τη δημιουργία ειλικρινών και σταθερών σχέσεων μέσω του διαδικτύου.

love social media2

Οι δικές του ανασφάλειες

Η γνώμη μου είναι πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε πολλές ανασφάλειες και πολλές συγκρούσεις εσωτερικές, ψυχικές, που δεν μπορούσε να επιλύσει. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να σου προσφέρει αυτά που ζητάς και έχεις ανάγκη.

Γιατί επέλεξες έναν άνθρωπο που μένει τόσο μακριά;

Αλλά, νομίζω πως αυτή η επιλογή δεν έγινε τυχαία, κάπου έχει να κάνει και με τους δικούς σου φόβους και τις δικές σου ανασφάλειες. Για παράδειγμα, γιατί εσύ από ολόκληρη Αθήνα να επιλέξεις κάποιον που μένει Χαλκίδα για να κάνεις γνωριμία και σχέση;

Αυτό κάτι δείχνει και σε αφήνω να βρεις εσύ τι δείχνει…

 

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας και social media: Μπορεί να… μετρηθεί η αγάπη με likes;

Σχέσεις στα χρόνια των social media: Ο Έρωτας είναι εκεί έξω

Γνωριμία μέσω Facebook: Είναι καταδικασμένη να αποτύχει;

Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

Είναι σχέση αυτό που έχουμε;

Site γνωριμιών: τα σύγχρονα γραφεία συνοικεσίων;

Zombieing: το dating trend που είναι χειρότερο και από το ghosting!

Σχετικά άρθρα