Πανελλήνιες 2019: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ

Ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για το 2019 σήμερα Πέμπτη (6/6) με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Την Παρασκευή (7/6) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα, τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, μάθημα Γενικής Παιδείας. Και οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων δίνουν το Σάββατο (8/6) το μάθημα της Άλγεβρας.

Κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων (από τις 6/6/2019 έως τις 2/7/2019) η είσοδος του κοινού και των δικηγόρων στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται μόνο από τις 12:00 έως τις 14:00.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ

Δικαιούχοι είναι οι υποψήφιοι που μετακινούνται:

  1. από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται αν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
  2. από τις σχολικές μονάδες υποβολής της αίτησης – δήλωσης της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας.
  3. από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα.

Ποιοι δεν δικαιούνται αποζημίωση

Να σημειωθεί πως εκείνοι οι υποψήφιοι που εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία έκαναν την αίτησή τους, δικαιούνται αποζημίωση των 350 ευρώ.

Εξαιρούνται της αποζημίωσης οι υποψήφιοι οι οποίοι θα μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα. Επιπλέον, ορίζεται ότι δεν καθίσταται δικαιούχος, υποψήφιος ο οποίος θα συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πανελλήνιες 2019: Η… τελευταία χρονιά – Δείτε το πρόγραμμα

Μηχανογραφικό 2019: Τι αλλάζει μετά τις Πανελλήνιες

Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Πόσοι είναι οι εισακτέοι;

Διαβάζω πυρετωδώς και τρώω συνέχεια! Πώς να μη γίνω… διπλάσια μέχρι τις Πανελλήνιες;

Θέλω να ξαναδώσω Πανελλήνιες αλλά φοβάμαι μήπως αποτύχω πάλι…

Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους

Πανελλήνιες: Ο… δεκάλογος της σίγουρης επιτυχίας σου!

Σχετικά άρθρα