Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου και Μάρθα Κουτουμάνου: Οι αδερφές στα… μαχαίρια και τα εξώδικα

Καθόλου καλό δεν είναι το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στη Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου και τη Μάρθα Κουτουμάνου, κόρες της Ζωής Λάσκαρη.

Οι δύο αδερφές έχουν εμπλακεί σε… πόλεμο εξωδίκων με επίδικο την περιουσία που τους άφησε η μητέρα τους, Ζωή. Έχουν έρθει σε αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα για το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη αλλά και για προσωπικά αντικείμενα της ντίβας του ελληνικού κινηματογράφου.

Δεν υπήρχε διαθήκη αλλά χρέη

Η Ζωή Λάσκαρη δεν άφησε διαθήκη. Μοναδικοί κληρονόμοι της είναι οι κόρες της, καθώς και ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός δικηγόρος κατέθεσε δήλωση αποποίησης κληρονομιάς. Έτσι, Μάρθα και Μαρία – Ελένη είναι οι μόνες εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της μεγάλης ηθοποιού. Και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», έκαναν αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής.

Ωστόσο, βρήκαν χρέη πάνω από 22.000 ευρώ, από τα κοινόχρηστα που δεν έχουν πληρωθεί. Κάπως έτσι, αποφάσισαν να πουλήσουν το σπίτι της μητέρας τους. Αλλά η Μάρθα αρνείται να δώσει τα νέα κλειδιά του σπιτιού που έχει βγάλει γιατί μέσα υπάρχουν τα προσωπικά αντικείμενα της Ζωής Λάσκαρη.

Από την άλλη, η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου, το τελευταίο διάστημα στις συνεντεύξεις της αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με την αδελφή της.

https://www.youtube.com/watch?v=Ly-peSQXG50

Αναλυτικά η απάντηση της Μάρθας Κουτουμάνου

«Αντί άλλης απάντησης σε όσα τις τελευταίες ημέρες και όχι με δική μου ευθύνη βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα ήθελα να δηλώσω τα ακόλουθα. Εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η αδελφή μου και ο Αλέξανδρος εκθέτουν οικογενειακά και προσωπικά μας θέματα, με συνέπεια να γινόμαστε όλοι -εγώ άθελά μου- αντικείμενο σχολιασμού που πλήττει τη μνήμη της μητέρας μας.

Αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να μην ακολουθήσω αυτήν την πρακτική με την οποία από θέση αρχής διαφωνώ. Η σιωπή μου όμως δε συνιστά ούτε δηλώνει αδυναμία απόδειξης της αλήθειας ή αναλήθειας των όσων έχουν γραφτεί ή ειπωθεί. Ευτυχώς πλήθος αποδείξεων και μαρτυριών βρίσκονται στη διάθεση μου.

Επισημαίνω ότι για τους ίδιους λόγους συνειδητά μέχρι σήμερα δεν επέλεξα το δρόμο των δικαστηρίων και των αγωγών κατά μελών της οικογενείας μου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι εφικτή στα πλαίσια μιας πολιτισμένης εξωδικαστικής λύσης η πλήρης διευθέτηση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν με σκοπό την εξεύρεση λύσεων που θα είναι δίκαιες και νόμιμες και για εμένα και για την αδελφή μου».

Τι υποστηρίζει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Θέση στη διαμάχη πήρε μια ξαδέρφη των δύο κοριτσιών, η οποία δικαιώνει τη Μάρθα Κουτουμάνου, λέγοντας ότι άλλαξε η συμπεριφορά τόσο της Μαρίας – Ελένης Λυκουρέζου όσο και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου αμέσως μετά το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη.

Θέση, όμως, πήρε και ο ίδιος ο ποινικολόγος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν άλλαξε ποτέ η συμπεριφορά η δική του και της κόρης του απέναντι στη Μάρθα και ότι συνέβη το αντίθετο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος απαντά στις φήμες περί χωρισμού με τη Νατάσα Καλογρίδη

Α. Λυκουρέζος: Ποιοι τον εμπλέκουν με τη μαφία των φυλακών – Η ζωή με τη Λάσκαρη και οι… 100 απιστίες!

Ζωή Λάσκαρη: Η μεγάλη ανακάλυψη της Φίνος Φιλμ, η πορεία της στο καλλιτεχνικό στερέωμα και οι άνθρωποι που τη σημάδεψαν

Μαφία των φυλακών: Το «συμβόλαιο» θανάτου, οι καταθέσεις – φωτιά και ο Αλ. Λυκουρέζος

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Δε με ενοχλεί καθόλου που είναι κρεμασμένη η ζωή μου στα περίπτερα»

Έξω φρενών η Μαντόνα με ομογενή δημοσιογράφο: Η σκληρή κριτική

Σχετικά άρθρα