Γιατί αγχώνομαι όταν κανονίζουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές;

Το πρόβλημα μου σχετίζεται με τις καλοκαιρινές διακοπές. Όταν έρχεται η ώρα να κανονίσουμε με την παρέα μου πού θα πάμε, να ψάξουμε για δωμάτιο, εισιτήρια κλπ ή λίγο πριν έρθει η ημερομηνία της αναχώρησης μού δημιουργείται υπερβολικό άγχος που δεν μπορώ να αντιμετωπίσω με τίποτα.

Μάλιστα έχει συμβεί να ακυρώσω διακοπές για αυτό το λόγο, επειδή δεν μπορούσα να διαχειριστώ το άγχος μου. Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Δεν μου περιγράφεις επακριβώς την ακριβή φύση του άγχους σου, ούτε αναφέρεις ποια είναι τα σωματικά συμπτώματα του άγχους που σε ταλαιπωρεί (πχ. έχεις πόνους και σφίξιμο στο στομάχι;). Επίσης, αυτό το άγχος παρουσιάζεται μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές ή και σε άλλες καταστάσεις της ζωής σου;

Πάντως, εκείνο που είναι ουσιαστικό από όσα περιγράφεις, είναι το γεγονός πως το άγχος παρεμβαίνει στην ζωή σου και την επηρεάζει εφόσον εφτασες στο σημείο να ακυρώσεις τις διακοπές σου.

Και επιπλέον, για να το χαρακτηρίζεις “υπερβολικό” εσύ η ίδια, σημαίνει πως νιώθεις να επηρεάζει την ζωή σου σε σημαντικό βαθμό. Οπότε, η λύση είναι να επισκεφτείς οπωσδήποτε κάποιον ειδικό και να το αντιμετωπίσεις, για να μην μπλέξει η ζωή σου περισσότερο.

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είσαι σε φάση που δίνεις εξετάσεις; Δες τι πρέπει να τρως για λιγότερο άγχος

Άγχος, ταχυκαρδία, τρέμουλο: Πώς να τα διαχειριστώ τώρα που δίνω Πανελλήνιες;

10 απίθανοι τρόποι για να διώξεις το άγχος σου σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Αποκτήστε ψυχική και σωματική ευεξία στις διακοπές σας…  

 

Σχετικά άρθρα