Χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα

<p>Σας προτείνουμε ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο, χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα. </p>
<p> </p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) βρασμένο</p>
<p>μαρινάδα</p>
<p>3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο </p>
<p>1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο</p>
<p>2/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο</p>
<p>μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
<p>2 κ. σούπας ξερό θυμάρι ή ρίγανη</p>
<p> </p>
<p>Για τα σαλατικά:</p>
<p>καρδιά από 1 μικρό μαρούλι</p>
<p>καρδιά από 2 αντίδια</p>
<p>2 φρέσκα κρεμμυδάκια</p>
<p>1 ματσάκι ρόκα</p>
<p>3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο (τα σαλατικά πλυμένα και καλά στραγγισμένα) </p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<p>Μόλις το χταπόδι αρχίσει να σφίγγει, κόψτε ένα ένα τα πλοκάμια. Φτιάξτε μια μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Βάλτε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γυρίστε τα να αλειφτούν παντού. Σκεπάστε και διατηρήστε το χταπόδι στο ψυγείο μια νύχτα, και μέχρι 2 μέρες, Στην ψησταριά ετοιμάστε τα κάρβουνα ή προθερμάνετε καλά το γκριλ. Στραγγίξτε τα πλοκάμια και ψήστε στη σχάρα, 8-10 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι το χταπόδι να ροδίσει καλά. Κόψτε τα σαλατικά σε χοντρά κομμάτια, περιχύστε με λίγη από τη μαρινάδα και ανακατέψτε. Βάλτε τα σε χωριστά πιάτα ή σε απλωτή γαβάθα, βάζοντας από πάνω το ψημένο χταπόδι. Σερβίρετε μαζί την υπόλοιπη μαρινάδα ως σάλτσα. </p>

Σχετικά άρθρα