Απόλυση και αποζημίωση: Δες τι υπέγραψε η υπουργός Εργασίας

Την απόφαση για την υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες σχετικά με την αποζημίωση για απόλυση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού πληρωμών, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, σε εφαρμογή του νόμου 4611 που ψηφίστηκε στις 15 Μαΐου 2019 με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, από την 1η Ιουλίου 2019 οι εργοδότες υποχρεώνονται να καταβάλλουν την αποζημίωση απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά σε λογαριασμούς πληρωμών των δικαιούχων.

Στόχος η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων

«Η ρύθμιση αυτή συμβάλλει στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στον πληρέστερο έλεγχο των υποχρεώσεων των εργοδοτών ως προς την καταβολή του οφειλόμενου μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών».

Επίσης, τόσο για την καταβολή των αποζημιώσεων απόλυσης, όσο και για την καταβολή των μισθών, οι εργοδότες υποχρεώνονται να αναφέρουν για κάθε καταβολή την αιτιολογία και το χρονικό διάστημα που αφορά.

Υποχρεωτική η καταβολή στην τράπεζα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τον Μάιο του 2016, θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού πληρωμών.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την προστασία τους από φαινόμενα αυθαιρεσίας» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έφη Αχτσιόγλου για 13η σύνταξη: Απαντά αν είναι επίδομα, δώρο ή μόνιμο μέτρο

Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν θα είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής»

ΟΑΕΔ: Είσαι άνεργος; Δες αν δικαιούσαι 1.000 ευρώ!

ΟΑΕΔ: Μετρούν τα ένσημα ταμείου ανεργίας για να πάρω σύνταξη;

ΟΑΕΔ: Ποια προγράμματα πρόσληψης ανέργων «παγώνουν» και γιατί

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X