Σαντορινιά μυζηθροπιτάκια

<p>Σας προτείνουμε σαντορινιά μυζηθροπιτάκια που είναι ιδιαίτερα γευστικά με πλούσια ζύμη.</p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><strong><br />Για το φύλλο</strong></p>
<p>ασπράδια από 3 αβγά</p>
<p>1 κ. σούπας βούτυρο</p>
<p>1 κιλό αλεύρι </p>
<p>1/4 κ. γλυκού αλάτι</p>
<p>γάλα όσο χρειαστεί </p>
<p>κανέλα σε σκόνη</p>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<p>1 κιλό μυζήθρα ανάλατη </p>
<p>1 1/2-2 φλιτζάνια ζάχαρη ή μέλι, ανάλογα με το γούστο σας</p>
<p>1/2 κ. γλυκού μαστίχα αλεσμένη </p>
<p>3 κρόκους αυγών</p>
<p>3 κουτάκια βανιλίνη</p>
<p>4 κ. σούπας αλεύρι</p>
<p>1 κ. σούπας βούτυρο </p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για το φύλλο: Σε γαβάθα, ζυμώστε το αλεύρι με τα ασπράδια και αρχίστε να προσθέτετε γάλα, το βούτυρο και το αλάτι συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να πάρετε ζύμη μαλακιά. Σκεπάσε τη ζύμη και αφήστε τη να ξεκουραστεί όσο φτιάχνετε τη γέμιση. Για τη γέμιση: Με μίξερ χτυπήστε το τυρί, τη ζάχαρη και τους κρόκους, να ενσωματωθούν. Προσθέστε τη βανιλίνη, τη μαστίχα, το βούτυρο, το αλεύρι, και ανακατέψτε να αναμειχθούν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια μεγέθους μπάλας του πιγκ πογκ και ανοίξτε τα σε φύλλο με πάχος 1,5 εκ. περίπου. Στο κέντρο κάθε φύλλου βάλτε 1 1/2 κουταλιά σούπας γέμιση και τσιμπήστε τις άκρες να σχηματιστεί λυχναράκι. Πασπαλίστε με την κανέλα και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15-20 λεπτά. </p>

Σχετικά άρθρα