Πανελλήνιες 2019: Διαμαρτυρία για τους μαθητές – εργαζόμενους που δεν πήραν άδεια

Διαμαρτυρία διοργανώνεται κατόπιν καταγγελιών ότι εργοδότες δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές ώστε να λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια με συναδέλφους τους εργαζόμενους. Για αυτό διοργανώνει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων σήμερα Δευτέρα (10/6), παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα της μόρφωσης

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι και σε αυτήν η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της καλεί εργαζόμενους, μαθητές και πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν το παρών.

Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση».

Αντίδραση υπήρξε και από το Εργατικό Κέντρο Χανίων με τον Πρόεδρο του Κέντρου Γιάννη Μανωλικάκη να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο των καταγγελιών. «Έχουν το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση και κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει», τόνισε.

Πώς ήταν τα θέματα σε Μαθηματικά και Αρχαία;

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν σήμερα Δευτέρα σε μαθήματα προσανατολισμού: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Μαθηματικά για τις ομάδες Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Σχετικά με τα Μαθηματικά, τα θέματα ήταν εντός ύλης και με κλιμακωτή διαβάθμιση, απαιτώντας σύνθετη και ευρηματική σκέψη. Ωστόσο, ένας διαβασμένος μαθητής μπορεί να φτάσει το 15 με 16.

Στον αντίποδα, η εξέταση των Αρχαίων, που έγινε για πρώτη φορά φέτος με τις αλλαγές που είχε προωθήσει το υπουργείο Παιδείας την περασμένη χρονιά, δεν έκρυβε… παγίδες.

Ποια είναι τα επόμενα μαθήματα;

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, την Τετάρτη (12/6) θα εξεταστούν στην Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σχετικά με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, από αύριο Τρίτη (11/6) θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, ξεκινώντας από τα μαθήματα: Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πανελλήνιες 2019 – Πρόγραμμα: Ποια μαθήματα γράφουν ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2019: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ

Μηχανογραφικό 2019: Τι αλλάζει μετά τις Πανελλήνιες

Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Πόσοι είναι οι εισακτέοι;

Διαβάζω πυρετωδώς και τρώω συνέχεια! Πώς να μη γίνω… διπλάσια μέχρι τις Πανελλήνιες;

Θέλω να ξαναδώσω Πανελλήνιες αλλά φοβάμαι μήπως αποτύχω πάλι…

 

Σχετικά άρθρα