Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Δίνεται παράταση – Μέχρι πότε ισχύει;

Η κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ πήρε παράταση για τέσσερις μήνες για τον α’ κύκλο που αφορά 30.333 εργαζόμενους και λήγει σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Η σχετική τροπολογία με το νομοσχέδιο για την «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα Έργα V και VI της από 06-09-2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου» που κατατέθηκε στη Βουλή, υπερψηφίστηκε.

Πολλά τα αιτήματα από δήμους και περιφέρειες

Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση ανταποκρινόμενο στα 299 αιτήματα, κυρίως, δήμων αλλά και περιφερειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος κύκλος της κοινωφελούς εργασίας θα συγχρονιστεί με την ανάληψη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών το φθινόπωρο, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Κώστα Μπάρκα. «Στόχος να αντιμετωπιστούν οι όποιες έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, οι οποίες χρήζουν άμεσης παρέμβασης».

Μέχρι πότε ισχύει;

«Παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού καθαριότητας στον ΟΑΕΔ έως και 30 Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απαγόρευσης νέων προσλήψεων εν όψει των βουλευτικών εκλογών».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι το δικαιούνται – Πού μπορείς να κάνεις αίτηση;

Διαγνωστικά κέντρα: Απεργία διαρκείας – Είναι κλειστά σε όλη τη χώρα

Πανελλήνιες 2019: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Κριτήρια και προϋποθέσεις – Δες αν το δικαιούσαι

Επίδομα στέγασης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε πληρώνεται

ΣτΕ: Ποιοι χάνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας

Σχετικά άρθρα