Ένα είναι το ερώτημα για να δεις αν είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα!

Εδώ και τρία χρόνια έχω σχέση με έναν άντρα 15 χρόνια μεγαλύτερο μου. Οι γονείς μου και ειδικά ο πατέρας μου είναι άκρως αντίθετοι λόγω της ηλικίας.

Έχω δεθεί μαζί του και περνάω όμορφα. Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα γενικότερα. Ο ίδιος λόγω και της ηλικίας του, θέλει να κάνουμε παιδί και να προχωρήσουμε.

Από τη μία οι δικοί μου και από την άλλη ο φίλος μου

Νιώθω ότι βρίσκομαι κάπου στη μέση. Από τη μία οι δικοί μου που αν και έχουν ηρεμήσει λίγο, είναι αντίθετοι. Από την άλλη έχω τον φίλο μου να με πιέζει και δικαιολογημένα διότι πρέπει να προχωρήσει τη ζωή του.

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν αλλά με προβληματίζει μόνο το θέμα της ηλικίας. Δεν μπορώ να διαχωρίσω αν όντως έτσι πρέπει να γίνει.

Να χωρίσω ή είναι ιδιοτροπίες και κολλήματα των δικών μου; Είμαι σε μεγάλο αδιέξοδο και δεν ξέρω τι να κάνω…

sxesi problima xwrismos3

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Σίγουρα κάτω από πίεση είναι δύσκολο να παρθούν αποφάσεις που αφορούν μια ζωή. Φαίνεται ότι έχετε κάποιες αμφιβολίες για το αν θα προχωρήσετε τη σχέση και πιθανότατα χρειάζεστε χρόνο για να σκεφτείτε πιο ψύχραιμα.

Τα χρόνια της διαφοράς ηλικίας δεν είναι το κύριο ζήτημα εκτός αν υπάρχουν ενοχλητικές αντιθέσεις στην κουλτούρα, στους ρυθμούς της ζωής και στις απόψεις, ώστε να εμποδίζουν τη συμβίωση.

Ένα είναι το ερώτημα

Αν η σχέση σάς ικανοποιεί, αν νιώθετε συναισθήματα για αυτόν τον άνθρωπο και υπάρχει αλληλοσεβασμός, αν έχετε κοινά όνειρα και οι συνθήκες είναι τέτοιες που να μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εξάλλου δεν οφείλετε να ζήσετε τη ζωή που θέλουν για εσάς οι γονείς σας. Το ερώτημα είναι αν εσείς είστε έτοιμη να κάνετε οικογένεια τώρα.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: [email protected]
www.dimseferiadis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πίεση στη σχέση: Όταν η σύντροφος θέλει γάμο και οικογένεια

Μου έταζε γάμο και τώρα εξαφανίστηκε αλλά τον αγαπάω…

Τσακωθήκαμε, νευρίασε και με μπλόκαρε: Τι σημαίνει αυτή η κίνηση;

Δεν έχω καλή διάθεση, δουλεύω συνέχεια, έχασα το χαμόγελό μου: Γιατί;

Μπορώ να κρατήσω φιλικές σχέσεις με πρώην μου;

Σχέση από απόσταση: Ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρετε

Σχετικά άρθρα