Αγίου Πνεύματος: Εκδρομείς Προσοχή! Πού θα ρίξει χαλάζι;

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Κυριακή, η οποία μάλιστα θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές, όμβροι και καταιγίδες αναμένονται τις θερμές ώρες της Κυριακής, ενώ τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα κατά κύριο λόγο στα ορεινά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και θα ενισχυθούν τη Δευτέρα.

Που θα ρίξει χαλάζι;

Δείτε στην gallery που ακολουθεί, το χάρτη με τις περιοχές όπου αναμένονται χαλαζοπτώσεις αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις παραλίες της χώρας:

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Χαλαζοπτώσεις αναμένονται κατά κύριο λόγο στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, και δευτερευόντως στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 33 στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Ο καιρός του Αγίου Πνεύματος

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, όμβρους και καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα και τα Δωδεκάνησα.

Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία δεν παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πηγή:  cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αίθριος ο καιρός με ζέστη, συννεφιά, μποφόρ και… καταιγίδες!

 

Σχετικά άρθρα