Πανσέληνος Ιουνίου 2019: Πότε θα δεις το εντυπωσιακό φαινόμενο;

Σήμερα Δευτέρα (17 Ιουνίου) θα μπορεί κανείς να απολαύσει το εντυπωσιακό φαινόμενο στον ουρανό με την «Πανσέληνο της Φράουλας» ή «Πανσέληνο των Ρόδων».

Από πού θα είναι ορατό το φαινόμενο αυτό;

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στις ρομαντικές… ψυχές να απολαύσουν το θέαμα. Μάλιστα, το φεγγάρι θα φαίνεται ολόγιομο μέχρι το πρωί της Τρίτης, όπως αναφέρει η NASA.

Το φεγγάρι θα πάρει την ολοκληρωμένη όψη του τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιουνίου. Μετά από αυτήν θα ακολουθήσει η Πανσέληνος στις 16 Ιουλίου και στη συνέχεια στις 15 Αυγούστου.

Γιατί λέγεται «Πανσέληνος της Φράουλας»;

Αποκαλείται έτσι, διότι συμπίπτει με τη συγκομιδή του φρούτου και θα είναι ορατή σε λίγες ώρες από τώρα, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Επίσης, το εν λόγω φαινόμενο λέγεται και «Πανσέληνος των Ρόδων» από κάποιους Ευρωπαίους λόγω του χρώματος που έπαιρνε η Σελήνη κατά τη διάρκεια, ένα απαλό κόκκινο.

Για την ίδια πανσέληνο της 17ης Ιουνίου υπάρχει και ένα παλιό ευρωπαϊκό όνομα, το «Honey Moon» («Πανσέληνος του Μελιού») ή «Mead Moon» που σημαίνει υδρομέλι. Πρόκειται για ένα ποτό που δημιουργείται από τη ζύμωση μελιού με νερό και μερικές φορές με φρούτα, μπαχαρικά, δημητριακά και λυκίσκο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αργία Αγίου Πνεύματος 2019: Πώς λειτουργούν σούπερ μάρκετ και μαγαζιά

Τεστ: Δες αν ταιριάζεις με τον σύντροφό σου για γάμο

Το στιλ της Δευτέρας

Σάλος με την Κέιτ Μίντλετον: Έβαλε ανάποδα το φόρεμά της (ΦΩΤΟ);

Σχετικά άρθρα