5 τροφές που νομίζετε ότι είναι υγιεινές αλλά δεν είναι

Η μανία με την υγιεινή διατροφή, τα πιο… εναλλακτικά τρόφιμα μάς έχει καταλάβει όλους τα τελευταία χρόνια. Κι εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε γεμίσει τα ντουλάπια μας με υγιεινές τροφές τελικά δεν χάνουμε κιλά.
Τι κάνουμε λάθος;

Υπάρχουν 5 τροφές που θεωρούμε υγιεινές αλλά δεν είναι. Τουλάχιστον όχι όσο πιστεύουμε.

Αποξηραμένα φρούτα

Αν τα τρως σαν τις… καραμέλες, θα πρέπει να μάθεις ότι έχουν περίπου τόση ζάχαρη όσο αυτές! Οπότε πρέπει να τα καταναλώνεις με μέτρο! Αλλιώς παχαίνουν!

apoksiramena frouta

Μπάρες δημητριακών και μπισκότα πρωινού

Προσοχή στα διάφορα… σκευάσματα του εμπορίου! Να κοιτάς πάντα ετικέτες με συνιστώμενη ποσότητα και θερμίδες. Οι μπάρες δημητριακών έχουν συνήθως πολλή ζάχαρη. Οπότε δεν τις τρώμε 10-10!Είναι υγιεινές αλλά με μέτρο!

Ακόμα χειρότερα τα πράγματα είναι με τα μπισκότα πρωινού. Νόστιμα, υγιεινά αλλά κάθε μπισκότο έχει πάρα πολλές θερμίδες!

Για καλύτερο έλεγχο, δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικές μπάρες και μπισκότα!

Ρυζογκοφρέτες

Τις παίρνεις στο γραφείο και τις τρως… αβέρτα και χωρίς τύψεις; Είναι μεν πολύ υγιεινές αλλα εχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, οπότε συσσωρεύουν εύκολα σάκχαρα στο αίμα με αποτέλεσμανα δημιουργείται λίπος.

Σιρόπι αγαύης

Θέλεις να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη; Καλά θα κάνεις! Αλλά το σιρόπι αγαύης είναι πολύ πλούσιο σε φρουκτόζη και άρα θερμιδογόνο! Να προτιμήσεις μέλι καλύτερα!

Frozen yogurt

proino

Πραγματική παγίδα! Νομίζεις ότι καταναλώνεις γιαουρτι κι όμως το frozen yogurt είναι μια… βόμβα θερμίδων ενώ είναι και πολύ επεξεργασμένο. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με τα topings που μπορεί να προσθέσεις (κομματάκια σοκολάτας, μερέντα, ξηροί καρποί)… Προτίμησε ένα smoothie χωρίς ζάχαρη ή ένα σορμπέ.

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

7 τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να βάζεις στην κατάψυξη!

Εθισμός στη ζάχαρη: «Τι θα πάθω αν κόψω τα γλυκά εντελώς»;

Ζάχαρη και αλάτι: Οι λόγοι που θεωρούνται λευκοί εχθροί της υγείας σου

 

 

 

Σχετικά άρθρα