Ενώ προσέχω τη διατροφή μου, ενίοτε τρώω ό,τι βρω μπροστά μου!

Είμαι 14 χρόνων, με 1.73 ύψος και 96 κιλά. Εδώ και καιρό προσπαθώ να χάσω κιλά αλλά πάντα τα θαλασσώνω στη διατροφή. Ας πούμε ξεκινάω το πρωί με δυο αυγά, ενδιάμεσα τρώω κανένα φρούτο, το μεσημέρι κάτι υγιεινό αλλά κάθε φορά το απόγευμα μού έρχεται τέτοια πείνα που τρώω ό,τι βρω μπροστά μου!

Τι θα με συμβουλεύατε; Ασκούμαι σε καθημερινή βάση.

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Αγαπητέ μου φίλε,

Για να βοηθήσεις το σώμα σου να ξεφορτωθεί μια για πάντα το αποθηκευμένο λίπος εκτός από το να ασκείσαι καθημερινά, θα πρέπει να αλλάξεις και τις διατροφικές σου συνήθειες.

Μια στερητική δίαιτα σαν αυτή που κάνεις ενεργοποιεί μηχανισμούς που σε κάνουν να πεινάς περισσσότερο, στερεί από το σώμα σου απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και χαλάει τη σχέση σου και με την τροφη, αφού διαχωρίζεις τις τροφές σε καλές και κακές, παχυντικές και υγιεινές κτλ.

Στην ιδιατερη ηλικία της εφηβείας που βρίσκεσαι χρειάζεσαι συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη από πτυχιούχο διαιτολόγο διατροφολόγο. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο κόσμος ένας πτυχιούχος διαιτολόγος χρειάζεται αρκετά στοιχεία για να φτιάξει ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής ή ακόμα και για να δώσει διαιτολογικες συμβουλές.

Θα σου πρότεινα για αυτό να εμπιστευτείς την διατροφή σου σε έναν ειδικό, για να θέσετε μαζί τον σωστό στόχο, που σου ταιριάζει μαθαίνοντας πώς θα καταφέρεις να φροντίζεις το σώμα σου εφ’ όρου ζωής.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι πρέπει να αλλάξω στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής μου;

Διατροφή και άσκηση: Τι να φας πριν και μετά το γυμναστήριο;

25 κόλπα για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα!

 

Σχετικά άρθρα