Μάγδα Φύσσα: Κατέρρευσε μόλις είδε τον δράστη της δολοφονίας του γιου της

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από κοντά της τον δράστη της δολοφονίας του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά, για να τον οδηγήσουν στο εδώλιο.

Η μητέρα του 34χρονου αδικοχαμένου μουσικού, έπειτα από δεκάδες συνεδριάσεις που ο κος Ρουπακιάς ήταν απών από τη διαδικασία, τον είδε ξανά δίπλα της. Δεν μπορούσε να ηρεμήσει και να κρατήσει τα δάκρυά της.

Κατέρρευσε στην αίθουσα κλαίγοντας

Ήταν τόση η φόρτισή της που κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα κλαίγοντας. Η γυναίκα φανερά ταραγμένη με τη βοήθεια κοντινών της προσώπων βγήκε για λίγο έξω.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και περίπου τρία χρόνια και έτσι οδηγήθηκε στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών.

Απόντες πρώην και νυν βουλευτές

Συνολικά 14 από τους 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση του Παύλου Φύσσα προσήλθαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Απόντες, κατά την πάγια τακτική τους, είναι οι κατηγορούμενοι ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος.

Η διαδικασία συνεχίζεται αλλά είναι άγνωστο αν τελικώς θα ξεκινήσουν οι απολογίες όπως έχει προγραμματιστεί.

Ποιοι κατηγορούνται;

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι 18 κατηγορούμενοι απολογούνται ενώπιον του δικαστηρίου. Εξετάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποφανθεί αν λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δημόσια απολογία του ο Ιωάννης Άγγος, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ειδοποίησε μέλη της οργάνωσης πού βρισκόταν ο 34χρονος μουσικός.

Στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας. Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Κατηγορούμενοι ως συνεργοί στη δολοφονία είναι οι:

Αναστάσιος – Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Δείτε το βίντεο από το δικαστήριο:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παύλος Φύσσας: Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της δολοφονίας από την Forensic Architecture (βίντεο)

Η ηγεσία της ΧΑ ήταν ενήμερη για το φόνο μισή ώρα μετά

Θρήνος στο Κερατσίνι για την εν ψυχρώ δολοφονία του ράπερ [φωτό]

Μια 18χρονη οργάνωσε τη δολοφονία… φίλης της, γιατί της έταξαν 9 εκατ. δολάρια!

Βικτώρια Καρύδα: «Λύγισε» 7 μήνες μετά τη δολοφονία του συζύγου της Γιάννη Μακρή 

«Έκλεισε» η υπόθεση Τοπαλούδη 7 μήνες μετά τη δολοφονία της

Σχετικά άρθρα