Στοιχεία – σοκ για τις γυναίκες που δολοφονούνται από τους συζύγους τους

Περίπου 1.000 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Ισπανία από το 2003, ημερομηνία που άρχισαν να καταμετρώνται τα σχετικά δεδομένα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Χωρίς μάνα, πολλά παιδιά

Μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο, 25 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους σε τέτοιου είδους επεισόδια βίας. Συνολικά 14 ανήλικοι έχουν μείνει ορφανοί το τελευταίο έτος μετά τη δολοφονία της μητέρας τους, 244 από το 2013.

Θύματα των συζύγων τους…

Το τελευταίο θύμα στον μακάβριο κατάλογο της πιο ακραίας κατάληξης της βίας κατά των γυναικών ήταν η 49χρονη Άνα Λουθία ντα Σίλβα.

Δολοφονήθηκε από τον 43χρονο σύντροφό της Σαλβαδόρ Μαρτίνεθ στις 14 Ιουνίου στην Κόρδοβα, σύμφωνα με το υπουργείο Ισότητας.

Είχε σκοτώσει ξανά!

Τα σώματα και των δύο ανακαλύφθηκαν από τους πυροσβέστες. Έσπευσαν να σβήσουν πυρκαγιά στο διαμέρισμά τους και έφεραν τραύματα από αμβλύ όργανο.

Ο δράστης βρισκόταν ελεύθερος υπό όρους για τη δολοφονία μίας προηγούμενης συντρόφου του.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αυτοκτονία 14χρονης: Η θλιβερή ιστορία της ανήλικης που έπεσε στις ράγες – Η σεξουαλική κακοποίηση, η καταγγελία της μάνας και η αποκάλυψη από τον πατριό 

Μάγδα Φύσσα: Κατέρρευσε μόλις είδε τον δράστη της δολοφονίας του γιου της

Έλεν ντε Τζένερις: Η πιο ξεκαρδιστική παρουσιάστρια μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της – Η καριέρα εκατομμυρίων που δεν της «χαρίστηκε», το πάθος της για φάρσες και η καλλονή σύζυγός Πόρσια

Ποινή φυλάκισης σε Γάλλο καρδινάλιο – Αποσιώπησε σεξουαλική κακοποίηση αγοριών

«Ήθελαν να σπάσουν πλάκα»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την κακοποίηση 12χρονου στου Ζωγράφου

Σχετικά άρθρα