Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η σπείρα και οι… πελάτες του 1,5 εκατ. ευρώ: Πώς δρούσε το κύκλωμα;
astynomia

Η σπείρα και οι… πελάτες του 1,5 εκατ. ευρώ: Πώς δρούσε το κύκλωμα;

Στο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με την αστυνομία, τα διαφυγόντα κέρδη της ΔΕΔΔΗΕ, από την παράνομη δράση σπείρας που διέπραττε ρευματοκλοπή στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν εννέα άτομα, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Από… πελάτες, κατηγορούμενοι

Παράλληλα, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής, απάτης και πλαστογραφίας είναι 248 άτομα (πελάτες), ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ακόμα 161 άτομα, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, αρχικά η σπείρα συμφωνούσε με «πελάτες» για την παρέμβαση στο μετρητή της ΔΕΔΔΗΕ της οικίας ή του καταστήματός τους.

Πώς δρούσε το κύκλωμα;

Στη συνέχεια καθόριζαν την αμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Κυμαινόταν από 50 έως 100 ευρώ, αν επρόκειτο για μικρές καταναλώσεις.

Έφτανε στο 10% της χρηματικής αξίας για τις ώρες που δεν καταγράφηκαν, λόγω της παρέμβασης, για οικίες και καταστήματα με μεγάλη κατανάλωση.

Είχαν εξοπλισμό ίδιο με της ΔΕΔΔΗΕ

Η παρέμβαση στον μετρητή καθοριζόταν από το είδος του και γινόταν είτε στον μηχανισμό κύλισης είτε στον απαριθμητή αυτού, με παράλληλη αντικατάσταση των σφραγίδων της ΔΕΔΔΗΕ.

Για τις εργασίες αυτές διέθεταν εξειδικευμένες γνώσεις και χρησιμοποιούσαν εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το κύκλωμα μαστροπείας, η Ρουμάνα και η σύλληψη στη… Θεσσαλονίκη

Υπόθεση Φλώρου: Δίωξη για εγκληματική οργάνωση στο κύκλωμα αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Πώς δρούσε η σπείρα

ΣΔΟΕ: Νέο κύκλωμα διακίνησης – Φοβερή απάτη με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X