Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Γιατί διακόπηκε η δίκη;

Μέσα σε κλίμα έντασης εξελίχθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αφορά στη δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη. Το δικαστήριο είχε προσδιορίσει ότι την Τετάρτη (19/6) θα υπήρχε η ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής αλλά και επί των ποινών.

«Θρίλερ» με το πότε θα διεξαχθεί η νέα δίκη

Όμως το ίδιο το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει τη δίκη για τις 29 Ιουλίου. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, εισήχθη και νοσηλεύεται στη μονάδα στεφανιαίων νόσων του Νοσοκομείου της Λαμίας με καρδιολογικά προβλήματα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξελίχτηκε ένα… θρίλερ με τις ημερομηνίες. Η πολιτική αγωγή ζητούσε συνεδρίαση έως 30 Ιουνίου για να έχουν ισχύ οι διατάξεις του παλιού ποινικού κώδικα.

Αιχμές από την πολιτική αγωγή

Έτσι άφησε αιχμές για πιθανή συνεδρίαση μετά την 1 Ιουλίου. Το δικαστήριο μετά από πολλές διακοπές καθόρισε την συνεδρίασή του για 29 Ιουλίου.

Για «ακραία μεθόδευση» έκανε λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του προσδιορίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη έχει σχέση με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Μιλά για «μεθόδευση που είναι ακραία»

«Οι κατηγορούμενοι επιδόθηκαν σε μία μεθόδευση ακραία μόνο και μόνο να διακόψουν τη συνεδρίαση και την έκδοση της απόφασης. Θέλουν με κάθε τρόπο η απόφαση να εκδοθεί μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα δηλαδή μετά την 1 Ιουλίου 2019».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για «μεθόδευση που είναι ακραία, είναι διαβλητή, είναι προκλητική και βλάπτει και την κοινωνία αλλά και την δικαιοσύνη και συγχρόνως δίνει ένα δείγμα του πώς χρησιμοποιούνται ήδη οι νέοι κώδικες και γίνονται εργαλεία εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αίτημα Κούγια να κληθεί ο Νίκος Ρωμανός στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Αποζημίωση 800.000 ευρώ στην οικογένεια Γρηγορόπουλου

Η οικογένεια Γρηγορόπουλου καταδικάζει τις διακηρύξεις Ρωμανού και αναρχικών: «Προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη»

Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – Πέθανε ο μπαμπάς του

Απολογία Κορκονέα: Χωρίς δικαιολογία για την αγνόηση των κανόνων εμπλοκής

Μάγδα Φύσσα: Κατέρρευσε μόλις είδε τον δράστη της δολοφονίας του γιου της

Σχετικά άρθρα