8 κακές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να καταργήσεις ΑΜΕΣΑ

Η σωστή διατροφή κι η υγιεινή ζωή είναι ουσιαστικά τρόπος ζωής. Για να μπορέσεις να συντηρείσαι σε φόρμα αλλά και να χάνεις κιλά, οφείλεις να… κόψεις κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες.

Κόψε τα… light προιόντα

Πέρα από τη ζημιά που μπορεί να προκαλούν στην υγεία σου κάποια συστατικά των light προιοντων, όπως πχ η ασπαρτάμη, τα προιόντα αυτά ουσιαστικά δεν ωφελούν τη δίαιτά σου. Ναι, έχουν λιγότερες θερμίδες, ωστόσο είναι λιγότερο θρεπτικά με αποτλελεσμα να νιώθεις πιο νωρίς την αίσθηση της πείνας.
Παράλληλα, το σώμα σου καίει 50% περισσότερες θερμίδες όταν καταναλώνει κανονικά προιόντα παρά light.

Να ακούς το στομάχι σου

Όταν τρως πρέπει να ακούς το στομάχι σου. Εκείνο σου λέει πότε χόρτασες. Μην αφήνεις το φαγητό σου ούτε πιο πριν αλλά ουτε πιο μετά. Σταμάτα όταν έχεις χορτάσει.

diaita

Μην τρως πολύ γρήγορα!

Μια από τις κακές διατροφικές συνήθειες των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας. Το έχεις ακούσει από τους ειδικούς, το έχεις συνειδητοποιήσει κι όταν βαρυστομαχιάζεις. Όταν τρως γρήγορα, τρως και περισσότερο!

Μην καταναλώνεις το φαγητό απευθείας στη συσκευασία του

Όταν δεν το βάλεις σε πιάτο, δεν αυνειδητοποιείς και την ακριβή ποσότητα που τρώς.

Μην νομίζεις ότι το λίπος είναι άσπονδος εχθρός σου

Το λίπος δεν είναι καλό αλλά υπαρχουν συγκεκριμένα λίπη που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό κι είναι απαραίτητα για τη διατροφή σου : λίπος του λαδιού, το έλαιο καρύδας, το αβοκάντο. Δίνουν μια άλλη γευση στο πιάτο σου κι ενεργοποιούν τον μεταβολισμο σου.

Μην τρως στο γραφείο ενω δουλεύεις

Όταν τρως ενώ δουλεύεις πιατεύεις ότι τρως λιγότερο αλλά στην πραγματικότητα τρως ασυναίσθητα και κινδυνεύεις κα καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες.

Μακριά απο τους πειρασμούς

Πόσο να αντέξεις στους πειρασμούς; Μην αγοράζεις σνακ και γλυκα! Είναι πολύ εύκολο να τα… τσακίσεις σε φάσεις που έχεις λιγούρες!…

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ενώ προσέχω τη διατροφή μου, ενίοτε τρώω ό,τι βρω μπροστά μου!

5 τροφές που νομίζετε ότι είναι υγιεινές αλλά δεν είναι

Τι πρέπει να αλλάξω στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής μου;

Διατροφή και άσκηση: Τι να φας πριν και μετά το γυμναστήριο;

 

Σχετικά άρθρα