Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικά πιάτα: Τι να προσέξουν οι γονείς

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακοίνωσε πως ανακαλεί παιδικά πιάτα και καλεί τους καταναλωτές να μην τα χρησιμοποιήσουν, αν τα έχουν προμηθευτεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση παιδικών πιάτων τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία.

Εντοπίστηκε επικίνδυνη ουσία

Ο οργανισμός ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων.

Σε αυτά διαπιστώθηκε «μετανάστευση» μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για:

  • το παιδικό πιάτo από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία Blue Yummy Plate with Happy Dots, με αριθμό παρτίδας 108950918 και
  • το παιδικό πιάτo από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία Contour Anti-slip Plate, με αριθμό παρτίδας 104520417.

Μην τα χρησιμοποιήσετε

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση, που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα, την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων, να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Καταναλωτές προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο

Εξέταση αίματος: Τι σημαίνει αν έχω αυξημένα βασεόφιλα;

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην χρησιμοποιήσετε αυτό το καλλυντικό!

Μπορεί κάποιος να έχει αλλεργία στον ήλιο;

Σχετικά άρθρα