Εμανουέλ Μακρόν και Έλτον Τζον: Χέρι – χέρι για μια τεράστια «αγκαλιά»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση για διεθνή κινητοποίηση στην καταπολέμηση του AIDS προκειμένου να «σωθούν 16 εκατομμύρια ζωές», όταν εμφανίστηκε δίπλα στον Έλτον Τζον κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Μουσικής στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Το AIDS συνεχίζει να υπάρχει, να χτυπά, να εξελίσσεται», δήλωσε ο Μακρόν ενώπιον περίπου 2.000 συγκεντρωμένων στον κήπο του προεδρικού μεγάρου. «Συνεπώς έχουμε ακόμη να κάνουμε πάρα πολλά για να συνεχίσουμε να πείθουμε ότι η προστασία είναι επιτακτικότητα. Η νόσος δεν είναι μια ιστορία της προηγουμένης γενιάς αλλά των νέων σήμερα».

https://www.instagram.com/p/BzAMASuncX8/

Πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι…

Παντού στον κόσμο το AIDS, η φυματίωση και η ελονοσία «προσβάλλουν εκατομμύρια ανθρώπους, με μια συντριπτική ανισότητα, καθώς όσο φτωχότερος είσαι, τόσο περισσότερο πλήττεσαι».

Ο Μακρόν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ώστε η προσεχής διάσκεψη του Ταμείου κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας που θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, να συγκεντρώσει περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προσεχή τριετία, δηλαδή περισσότερα από αυτά της διάσκεψης του 2016 στον Καναδά.

https://www.instagram.com/p/BzAE5JQBKch/

Στόχος να συγκεντρωθούν δισεκατομμύρια

«Είναι απλό, είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Γιατί δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τα χρήματα για τα επόμενα τρία χρόνια. Σας χρειάζομαι για να σωθούν 16 εκατομμύρια ζωές», προειδοποίησε ο Μακρόν θυμίζοντας ότι το Ταμείο έχει σώσει 27 εκατομμύρια ανθρώπους από το 2002 που ιδρύθηκε.

Δείτε το βίντεο με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Έλτον Τζον:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έλτον Τζον: Η δημόσια παραδοχή του τραγουδιστή ότι «ντρέπεται»

Έλτον Τζον: Το μήνυμά του για τους γάμους των ομοφυλόφυλων

Και ο Έλτον Τζον μποϊκοτάρει τα ξενοδοχεία του Σουλτάνου του Μπρουνέι!

Έλτον Τζον: Ξεκίνησε το τελευταίο του μεγάλο τουρνέ προτού αποσυρθεί από τις συναυλίες

Σχετικά άρθρα