Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γάλα σόγιας
gala soyas

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γάλα σόγιας

Πόσο διαρκεί το ανοιγμένο γάλα σόγιας στο ψυγείο; Ισχύει ό,τι και με τα κανονικά γάλατα; Τι πρέπει να προσέχω όταν το καταναλώνω; Ποια είναι η διατροφική του αξία;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Καλησπέρα σας, καλό είναι το ανοιγμένο γάλα ανεξαρτήτως το είδος του να καταναλώνεται εντός 4-5 ημερών.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα το γάλα σόγιας.

Η διατροφική αξία του:

  • Aνά 100 γρ.:
    Θερμίδες: 41, Λίπος: 1,65 γρ., Ασβέστιο: 123 mg.

Το γάλα σόγιας είναι το περισσότερο διαδεδομένο φυτικής προέλευσης γάλα.
Αποτελεί καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, αλλά και ισοφλαβόνων. Συνήθως είναι εμπλουτισμένο και με ασβέστιο.

Έχει λιγότερη χοληστερόλη από τα γάλατα ζωικής προέλευσης. Δεν περιέχει λακτόζη, γεγονός που το καθιστά δημοφιλές σε άτομα που πάσχουν από τέτοιου είδους δυσανεξία.

Είναι, επίσης, καλή επιλογή για όσους είναι αλλεργικοί στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος και τέλος είναι κατάλληλο για μια χορτοφαγική διατροφή.

Λόγω των φυτοοιστρογόνων (ισοφλαβόνες) που περιέχει ΔΕΝ πρέπει να καταναλώνετε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Επίσης, δεν είναι καλή επιλογή και για άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Ηλιοπούλου Κωνσταντίνα

Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.logodiatrofis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δίαιτα των μονάδων: Το τυρί σόγιας πόσες μονάδες είναι;

Φυτικά γαλακτοκομικά: Ποια τα οφέλη τους για την υγεία;

Γιατί η αποκλειστική κατανάλωση φυτικού γάλακτος είναι επικίνδυνη

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X