Κρεμμυδάτη ρεβιθάδα με καρότα και φρέσκια ντομάτα

Αν δεν θέλετε μια παραδοσιακή ρεβιθάδα αλλά επιθυμείτε μια παραλλαγή της τότε μπορείτε να τη συνοδεύσετε με φρέσκια ντομάτα.

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
  • 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα, σε κυβάκια 1 εκ.
  • 300 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουτ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να ξεκινήσουμε τη ρεβιθάδα με φρέσκια ντομάτα, στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (δεν τα σουρώνουμε).

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών στα ρεβίθια (μόλις περάσει η 1 ώρα μαγειρέματός τους), προσθέτουμε τις πάπρικες, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα ζουμί από το φαγητό μαζί με λίγα ρεβίθια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρεβίθια με τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σαλάτα με ρεβίθια και ψητά λαχανικά

Ρεβίθια με σπανάκι και κουκουνάρι

Σαλάτα με ρεβίθια και κεράσια

Υγιεινό γλυκό με ρεβίθια και σταγόνες σοκολάτας

 

Σχετικά άρθρα