Φίλη… φίδι:Της είπα ότι μου αρέσει κι εκείνη του την… έπεσε!

Απευθύνομαι σε σας καθώς έχω θέματα τόσο με τη  φίλη μου καθώς θεωρώ ότι την… έπεσε στο αγόρι που μου αρέσει… Αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή.

Είμαι 21, και εκείνος 19. Τον γνώρισα μέσω του αγοριού που είχα εκείνη την περίοδο. Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ ότα συναισθήματά μου για εκείνον, σκεφτόμουν να χωρίσω.

Αρχίσαμε να δενόμαστε…

Το ανέφερα στον 19χρονο χωρίς να του εκμυστηρευτώ τα συναισθήματά μου για εκείνον. Στο ενδιάμεσο αυτής της κατάστασης, το αγόρι μου έλλειπε και κάναμε πολλή παρέα μαζί , περνούσαμε τέλεια και λέγαμε τα προβλήματα μας ο ένας για τον άλλο. Εκείνος, βέβαια, μου ανέφερε την πρώην του κάθε τρεις και λίγο και εγώ προσπαθούσα να το προσπεράσω όλο αυτό. Με αυτά και με αυτά, όμως αρχίζαμε να δενόμαστε παραπάνω να υπάρχει σωματική επαφή, πειράγματα και τέτοια.

Είπα στη φίλη μου ότι μου αρέσει και εκείνη ξεκίνησε να τον… φλερτάρει!

Υπήρχε κάτι ερωτικό στο βλέμμα, το ένιωθα και το ένιωθε και εκείνος. Αλλά μόλις το ανέφερα όλο αυτό στην “φίλη” μου, εκείνη ξεκίνησε αμέσως την παρέα μαζί του ενώ είχαν γνωριστεί προηγουμένως (παρεπιπτόντως είναι γείτονες και γυρνούσαν μαζί σπίτι) . Και προφανώς άρχιζαν οι κρίσεις ζήλιας, ενώ της είχα αναφέρει τις ανασφάλειές μου, εκείνη συνέχιζε τα ίδιο.

flert

Κάνει πλέον παρέα μόνο μαζί της

Και κάποια στιγμή, που ήθελε δήθεν να τον “ψαρέψει”, τον ρώτησε αν του αρέσω και εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας ότι το αγόρι μου είναι φίλος του και δεν θα έκανε κάτι τέτοιο ( έτσι μου τα μετέφερε εκείνη ). Θεωρώ ότι μπορεί να του την… έπεσε.

Από τότε είναι απόμακρος και βγαίνει συνεχώς μαζί της. Δεν ξέρω τι να κάνω ούτε με αυτόν ούτε με την κοπέλα που δήθεν είναι φίλη, αλλά τον προσεγγίζει εντελώς ερωτικά. Κοινώς του την… έπεσε.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Δεν ξέρω ποσό πιστές ακούγονται οι φιλίες αυτές. Φαίνεται να έχει γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα και μπλέξιμο μεταξύ όλης της παρέας. Δεν συμπεριφέρονται οι φίλοι έτσι!

Δεν είναι σωστός απέναντι στο αγόρι σου

Και αναφέρομαι πιο πολύ στο αγόρι που κάνει παρέα μαζί σου με αυτόν τον τρόπο όπως αναφέρεις ενώ λείπει ο φίλος του, το αγόρι σου δηλαδή. Δεν είναι σωστό γιατί είναι σαν κοροϊδεύετε το παιδί που λείπει και σας έχει εμπιστευτεί και τους δυο να κάνατε παρέα.
apistia

Εκείνος φαίνεται να έκανε την επιλογή του

Όσο για την φίλη σου, φαίνεται να λειτούργησε διαφορετικά από ό,τι περίμενες. Από την άλλη, αυτοί οι δυο είναι ελεύθεροι και θέλουν που κάνουν παρέα. Όπως και το παιδί που έχει απομακρυνθεί από σένα έχει κάνει τις επιλογές του και συμβαίνει να αναθεωρούμε κάποιες συμπεριφορές μας. Δηλαδή να θέλει τελικά να βάλει την φιλία του πρώτη και να μην προχωρήσει με την κοπέλα του φίλου του.

Σκέψου τι και ποιον θέλεις πραγματικά

Κάτσε και σκέψου εσυ τι θέλεις πραγματικά ώστε να μην πληγωθούν άνθρωποι που δεν φταίνε κάπου και πρόσεχε μην εκτεθείς εσυ, κάτι που μπορεί να σε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Εάν δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά ο σύντροφος σου τότε αναθεώρησε την σχέση σου μαζί του.

 

Σχετικά άρθρα