Η συγκατοίκηση «σκοτώνει» την ερωτική ζωή με το αγόρι μου;

Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί 1 χρόνο και τους τελευταίους 6 συγκατοικούμε. Αυτός είναι 35. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που μένουμε μαζί περίμενα ότι θα κάναμε περισσότερο σεξ.

Εγώ το θέλω πολύ συχνά, σχεδόν καθημερινά. Αυτός το θέλει αλλά όχι τόσο συχνά όσο εγώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαι στενοχωρημένη και πολλές φορές να υπάρχει ένταση μεταξύ μας με το παραμικρό.

Δεν του είπα τον λόγο που είμαι έτσι, αλλά μέσα μου καίγομαι. Κάνω κάτι λάθος; Δεν του αρέσω πια; Δεν ξέρω τι να κάνω!

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Νομίζω αυτό που δυσκολεύει την κατάσταση σας, είναι το γεγονός ότι δεν επικοινωνείτε με το σύντροφό σας και δεν έχετε ανοιχτή σχέση όσο αφορά στα συναισθήματα σας.

Έτσι περιμένετε την αποδοχή από την καθημερινή σωματική επαφή και μόνο. Ίσως να βοηθούσε να του μιλήσετε και να μοιραστείτε τι είναι αυτό που σας απασχολεί και σας πληγώνει. Μπορεί και να προκύψουν έτσι και κάποιες αλλαγές στο ερωτικό κομμάτι.

Τι σημαίνει για τον καθένα η συγκατοίκηση;

Μιλήστε για την επιθυμία σας, και μοιραστείτε τα «θέλω» σας, τις φαντασιώσεις σας, συναισθηματικά και ερωτικά, και αυτό ίσως να φέρει και την αλλαγή. Για να αποφασίσετε να μετακομίσετε τόσο γρήγορα μαζί σημαίνει πως υπάρχει πόθος.

Αλλά δεν σημαίνει πως γνωρίζετε ακόμα πραγματικά ο ένας τον άλλον. Για εσάς, η συμβίωση μπορεί να σημαίνει περισσότερο σεξ. Όμως για τον ίδιο μπορεί να σημαίνει ηρεμία και ασφάλεια.

Αυτά είναι και τα θέματα που χρειάζεται να εξερευνήσετε μαζί του, ώστε να ευοδώσει η σχέση σας!

Σοφία Αντύπα
Ψυχολόγος
www.ipsychology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση και συγκατοίκηση: Πώς θα αντέξεις χωρίς να τα… σπάσετε;

Τα δύσκολα της συγκατοίκησης: Πώς θα αντιμετωπίσετε τις εντάσεις;

Συγκατοίκηση: «Ο σύντροφός μου δεν νιώθει έτοιμος, εγώ όμως το έχω ανάγκη»

Σχέσεις: Η συγκατοίκηση δείχνει αν ταιριάζετε ή όχι;

Συγκατοίκηση: 8 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Σχετικά άρθρα