Ανεκπλήρωτος έρωτας: Οι λόγοι που είναι δύσκολο να τον ξεπεράσεις

Πέρυσι το καλοκαίρι παντρεύτηκα με τον σύζυγό μου, μετά από σχέση 5 ετών. Μένουμε ωστόσο μακριά σε διαφορετικές πόλεις και δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να ζήσουμε μαζί.

Ένιωθα τη μεγάλη ανάγκη να ερωτευθώ

Οι λόγοι που επικαλούμαστε όταν μας ρωτούν οι άλλοι είναι η δουλειά και τα δήθεν εμπόδια που συναντάμε. Εγώ δεν επιθυμώ να πάω στην πόλη του να συζήσουμε διότι δεν μου αρέσει η επαρχία και για άλλους λόγους για τους οποίους έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον άντρα μου.

Και τώρα θα αναφερθώ στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πριν από λίγους μήνες, δεν ξέρω πως μου βγήκε, και ένιωθα τη μεγάλη ανάγκη να ερωτευθώ. Έχω την εντύπωση έντονα ότι δεν είμαι πια ερωτευμένη με τον σύζυγο και για αυτό συζήτησα μαζί του.

Ήθελα να μιλήσω με έναν ιερέα

Με άκουσε, αποφασίζοντας ότι θα κάνουμε μαζί προσπάθειες για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με κάθε τρόπο. Στο σημείο όμως αυτό συνέβη κάτι που με συγκλόνισε, χωρίς να το επιδιώξω. Αποφάσισα να πάω σε μια εκκλησία που βρίσκεται αρκετά μακριά από το σπίτι μου.

Ήθελα να μιλήσω με έναν ιερέα που μου είχε προτείνει μια πολύ σοβαρή κοπέλα που έτυχε να επικοινωνήσω μαζί της. Μου είπε απλά ότι την είχε βοηθήσει με τις συμβουλές του και τίποτε άλλο. Επειδή λοιπόν και εγώ έψαχνα χρόνια για έναν καλό ιερέα και δεν έβρισκα, αποφάσισα να πάω σε αυτόν, μετά από πολλούς μήνες.

Έχω αισθήματα για τον εξομολόγο μου

Όταν πήγα και τον είδα, ένιωσα μεγάλη έκπληξη γιατί ήταν νέος και αρκετά ωραίος. Η εξομολόγηση ήταν σε μορφή συζήτησης και αμέσως ένιωσα ότι τον ερωτεύτηκα. Αυτός συνηθίζει με όλους να κρατά το χέρι καθώς συζητούν και αυτό έκανε και με μένα.

Το άγγιγμά του ήταν το καλύτερο που έχω νιώσει ποτέ. Με όλους είναι θερμός, όχι μόνο με εμένα, και πολλές φορές αγκαλιάζει τους άλλους, άντρες και γυναίκες, καθώς τους χαιρετάει, φυσικά και εμένα. Εγώ με τα συναισθηματικά κενά που έχω δεν άργησα να νιώσω ερωτευμένη και να αναστατωθώ πάρα πολύ.

Πήγα σε ψυχολόγο

Αμέσως επικοινώνησα με μια ψυχολόγο μέσω Ίντερνετ και μου έδωσε τη συμβουλή να μην ξαναπάω αλλά και αν πάω να συζητήσω μαζί του για το τι νιώθω ώστε να με ανακόψει. Εγώ προσπάθησα να μην ξαναπάω αλλά μετά από 4 μήνες ξαναπήγα. Ένιωθα την ανάγκη να τον δω. Μου έλειπε αυτή η ηρεμία, η καλοσύνη και η αγάπη που εκπέμπει.

Με ρώτησε γιατί άργησα τόσο πολύ να ξαναπάω και με συμβούλευσε να πηγαίνω πιο συχνά. Διέκρινα στο βλέμμα του μια επιθυμία να πηγαίνω γιατί το θέλει και ο ίδιος να με βλέπει. Μετά από αυτή τη συνάντηση έκανα μια συνεδρία με έναν ψυχολόγο που γνωρίζει αυτά τα θέματα πολύ καλά.

Ο σύζυγός μου έχει καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει

Μου είπε λοιπόν ότι δεν έπρεπε να μου κρατά το χέρι κατά την εξομολόγηση γιατί και εγώ και οι γυναίκες γενικότερα μπαίνουν σε πειρασμό και μου είπε αν μπορώ να βρω άλλον εξομολόγο. Ο σύζυγός μου έχει καταλάβει ότι κάτι μου συμβαίνει στον ερωτικό τομέα και μου αναφέρει ότι έχω αλλάξει.

Δεν θέλω να τον στενοχωρήσω με τίποτε γιατί τον αγαπάω. Δεν μπόρεσα να αποφύγω να πηγαίνω όμως στον ιερέα, ο οποίος να διευκρινίσω ότι είναι γύρω στα 46 και πολύ ωραίος και ιερομόναχος. Αφού το σκέφτηκα και αφού κατάλαβα ότι δεν μπορώ να σταματήσω να πηγαίνω, αποφάσισα να τον επισκέπτομαι μία φορά το μήνα.

Εμένα με συγκλόνισαν τα λόγια του

Την τέταρτη φορά που πήγα, μετά από μια πολύ μικρή συζήτηση που είχαμε- και πάντα πολύ μικρές συζητήσεις κάναμε- μου ανέφερε ότι όταν πηγαίνω χαίρεται πάρα πολύ και επίσης ότι η ψυχή του πλημμυρίζει από  χαρά όταν είμαι εκεί.

Μου είπε μάλιστα ότι μου πιάνει το χέρι από αγάπη και μόνο, από καθαρή αγάπη και αυτό μόνο. Εμένα με συγκλόνισαν τα λόγια αυτά. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν κάνει κάτι άλλο, ούτε προσπαθεί για τίποτε άλλο μαζί μου, και μάλιστα όταν κάθισα και μετά στη συζήτηση που έγινε με όλους, δεν είδα να με κοιτάζει.

kopela

Δίνει νόημα στη ζωή μου

Δεν ξέρω πως να τα εξηγήσω όλα αυτά , αλλά ξέρω πως δίνει νόημα στη ζωή μου. Τον σκέφτομαι συνεχώς και μου λείπει όταν δεν τον βλέπω. Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως με τον εαυτό μου είναι ότι ενώ κάνω πάρα πολλά πράγματα, χώρεσε στη ζωή μου κάτι τέτοιο.

Δεν σκέφτομαι να χωρίσω σε καμιά περίπτωση, αλλά θέλω να το ζήσω με όλο μου το «είναι». Αν θα μπορούσα να το ζήσω. Τι θα με συμβουλεύατε;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Θα σας συμβούλευα να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ψυχολόγο στον οποίο πηγαίνατε και σας συμβούλεψε. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να βοηθηθείτε. Ο έρωτας που νιώσατε για αυτόν τον άνθρωπο το πρώτο λεπτό που τον γνωρίσατε, ίσως και εσείς κάπου να καταλαβαίνετε πως είναι πλασματικός.

Δεν τον γνωρίζατε καθόλου τον πάτερ. Αυτό όμως που πιστεύω από τα λεγόμενά σας, είναι πως ξέρετε καλά ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πάθος στη ζωή σας την οποία την εναποθέσατε σε κάτι απαγορευμένο, όπως είναι ο έρωτας αυτός.

Δύο λόγοι που το πάθος αυτό είναι «βολικό»

Έτσι δεν χρειάζεται ούτε να την εκπληρώσετε ούτε να τη ζήσετε. Ουσιαστικά το πάθος αυτό, είναι «βολικό» ώστε να μην βιώσετε την απόρριψη από τον ιερομόναχο, αλλά ούτε και τις τύψεις όσο αναφορά τον σύζυγό σας. Χρειάζεται λοιπόν, μέσα από την ψυχοθεραπεία να ανακαλύψετε τις πραγματικές σας ανάγκες.

Ας δουλέψετε προς μια κατεύθυνση ζωής η οποία δε θα χρειάζεται να καλύπτεται από ημίμετρες καταστάσεις. Αλλά θα είναι μια ζωή όπου οι επιλογές σας σάς κάνουν να νιώθετε χαρά!

Σοφία Αντύπα
Ψυχολόγος
www.ipsychology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανεκπλήρωτος έρωτας: Τι να κάνεις αν δε σε θέλει

Ανεκπλήρωτος έρωτας: Να αγαπάς αλλά να μην αγαπιέσαι…

Σχέσεις: Τελικά με ερωτεύτηκε ή έπαιξε μαζί μου;

Έρωτας και αυτοκαταστροφή: Όταν το ταίρι αποδέχεται μια ζωή… εφιάλτη

Έρωτας με την πρώτη ματιά; Τελικά υπάρχει;

Μανιοκατάθλιψη και έρωτας: Πώς ένα διπολικό άτομο διαχειρίζεται τα ψέματα

Σχετικά άρθρα