Φυλακές Κορυδαλλού: Αυτά ήταν τα όπλα των κρατουμένων (BINTEO)

Μαχαίρια, χατζάρια, τζάμια με μονωτικές ταινίες, κοντάρια με λόγχες και τάβλες με καρφιά: αυτά ήταν τα όπλα των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού που ενεπλάκησαν χθες, Τρίτη στις συμπλοκές.

Οι κρατούμενοι από τη δεύτερη και πέμπτη πτέρυγα έσπασαν τις πόρτες, ήρθαν στα χέρια, κυνηγήθηκαν και πήγαν στο διοικητήριο. Όταν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα κλειστή, ένας κρατούμενος τον χτύπησε με σίδερο στο χέρι και τον έριξε, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν απτόητοι.

Οι κρατούμενοι της δεύτερης πτέρυγας έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα κρατώντας αυτοσχέδια μαχαίρια και κινήθηκαν απειλητικά προς την πέμπτη πτέρυγα. Ένας σωφρονιστικός τραυματίστηκε, καθώς προσπάθησε να τους σταματήσει, ενώ οι συνάδελφοί του εγκλωβίστηκαν για ώρα στα κουβούκλια.

Η κρίση έληξε μετά την εντολή της διεύθυνσης των φυλακών για επέμβαση των ανδρών της ομάδας αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών.

Πώς ξεκίνησε η ένταση;

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών Κώστικας Γιώργος, η ένταση προκλήθηκε όταν Γεωργιανός κρατούμενος μαχαίρωσε Κούρδο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αμέσως μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια, η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών μαζί με τα ΜΑΤ και δύο ομάδες ΟΠΚΕ μπήκαν μέσα στις φυλακές με εντολή του Διευθυντή για να καταστείλουν τα επεισόδια.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Συμπλοκές με ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Κορυδαλλού

 

Σχετικά άρθρα