Μπεράτ Αλμπαϊράκ: Ο αγαπημένος γαμπρός του Σουλτάνου και πατέρας 3 παιδιών μπλεγμένος σε «ροζ» σκάνδαλο και σε offshore – Οι… καυτές στιγμές με καλλονή σε γιοτ, η μήνυση και η ευτυχισμένη οικογένεια

Σωστός «πονοκέφαλος» για τον Ερντογάν είναι οι φήμες που θέλουν τον πολυαγαπημένο του γαμπρό, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, να απάτησε την κόρη του με μοντέλο.

Ο Μπεράτ παντρεύτηκε με την Εσρά Ερντογάν τον Ιούλιο του 2004 και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά, τον Αχμέτ (2006), την Εμινέ (2009) και τον Σαντίκ (2015). Οι φήμες όμως, τώρα θέλουν τον εν λόγω πολιτικό να έχει μπλέξει σε ερωτικές περιπέτειες.

Προϊόν φωτομοντάζ;

Όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που αναρτήθηκε πριν από μια εβδομάδα στο Facebook και φέρεται να δείχνει τον Αλμπαϊράκ με Τουρκάλα καλλονή σε ένα γιοτ. Και οι εικασίες για τις «καυτές» στιγμές μεταξύ τους φούντωσαν από την πρώτη στιγμή κιόλας.

Σύμφωνα όμως με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για ρετουσαρισμένο ενσταντανέ μιας φωτογραφίας του 2017 που δείχνει τη διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Γκόμεζ με τον αγαπημένο της, επίσης τραγουδιστή «The Weeknd».

https://www.instagram.com/p/BzDUjokJzsV/

Τον χτύπησε ο Ερντογάν;

Και δεν αναφέρουν μόνο ότι απάτησε τη γυναίκα του αλλά και πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έμεινε απαθής, αλλά χτύπησε τον άπιστο γαμπρό του. Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει μία φωτογραφία η οποία τον απεικονίζει με μαυρισμένο μάτι.

Τα ΜΜΕ θέλουν ως… πέτρα του σκανδάλου να είναι η Μις Υφήλιος και πρώην Μις Τουρκία, Οζγκιέ Ουλουσόι. «Καλώ αυτούς που βγάζουν καπνό χωρίς να υπάρχει φωτιά, να εγκαταλείψουν επειγόντως», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εντυπωσιακό μοντέλο.

Η αντίδραση του μοντέλου

«Το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή είναι μια καθαρή συνείδηση. Όπως πάντα, θα ξεπεράσω μαζί με την οικογένειά μου, τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τους φίλους όλες τις αδικίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Αλμπαϊράκ ο οποίος δεν έμεινε αμέτοχος στις φήμες και αντέδρασε ανεβάζοντας μια οικογενειακή φωτογραφία από την αποφοίτηση της κόρης του από το δημοτικό. «Η οικογένεια απαιτεί αγάπη, πίστη και συμπόνια. Η εικόνα μιας ευτυχισμένης οικογένειας δίνει πόνο σε εκείνους που δεν το γνωρίζουν αυτό».

https://www.instagram.com/p/BzFbCUzD2kf/

Ο αγαπημένος γαμπρός του Σουλτάνου έκανε και μήνυση

Επίσης, κατέθεσε μήνυση ζητώντας να αποσύρουν όλες τις σχετικές αναφορές τα μίντια. Οι φήμες, ωστόσο, συνεχίζουν να θέλουν τον 41χρονο υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με το 36χρονο μοντέλο η οποία είναι πρώην μπαλαρίνα και γνωστή ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Αλλά πώς είναι δυνατόν ο Τούρκος πρόεδρος να αφήσει για πολύ να κυκλοφορούν τέτοιου είδους ίντριγκες και προδοσίες που θίγουν την οικογένειά του και την υπόληψή του; Για αυτό τον λόγο την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι Αρχές στη γειτονική χώρα μπλόκαραν την πρόσβαση σε ιστοσελίδα, την Ekşi Sözlük, σχετική με τις ανεπιβεβαίωτες φήμες για την εν λόγω σχέση.

https://www.instagram.com/p/By_RdMmpOyB/

Θεωρείτο ο «διάδοχος» του Ερντογάν

Παρόλα αυτά, οι χρήστες συνέχιζαν να ποστάρουν σχόλια για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και όλα αυτά την ώρα που ο Αλμπαϊράκ θεωρείτο- για πολλούς- ο «διάδοχος» του Ερντογάν, κατόπιν της κατοχής μιας ιδιαίτερα ισχυρής θέσης, αυτής στο τουρκικό ΥΠΟΙΚ, εδώ και ένα χρόνο.

Συχνά εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές για συνέντευξη ή έδινε το παρών σε συνέδρια σχετικά με οικονομικά προγράμματα. Ωστόσο, οι επιδόσεις του στο εξωτερικό σε κρίσιμες συναντήσεις παραβιάστηκαν από ξένους επενδυτές νωρίτερα αυτό το έτος και ο υπουργός έχει διαδραματίσει λιγότερο σημαντικό ρόλο τους τελευταίους μήνες.

https://www.instagram.com/p/ByuxNFKpMri/

Θα τον αντικαταστήσει;

Πάντως, η χειραγώγηση των μέσων είναι σύνηθες φαινόμενο στην Τουρκία με την κυβέρνηση να έχει μπλοκάρει πάνω από 220.000 σελίδες και πάνω από 150.000 url. Οι αρμόδιοι δεν επιθυμούν ιστοτόπους και πλατφόρμες που ασκούν κριτική εναντίον τους.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες προτάσσουν πως ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Νατζί Αγκμπάλ, ίσως πάρει ξανά τα ηνία, σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet. Αλλά φαίνεται πως αυτή η κίνηση δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μα λόγω γενικότερης στρατηγικής του Ερντογάν αφού θα το εφαρμόσει και σε άλλους τομείς.

https://www.instagram.com/p/ByX7KXQpszK/

Από την αρχή, δεν τον… είδαν με καλό μάτι

Αφορμή είναι η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα. Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες όπως μπορεί και το να επιστρατεύσει πολιτικούς… βετεράνους είναι κάτι που επιθυμεί να εφαρμόσει.

Πάντως, το εν λόγω «ροζ» σκάνδαλο δεν αποτελεί την πρώτη φορά που απασχολεί με αρνητικό τρόπο τα μέσα ενημέρωσης. Πριν από ένα χρόνο, πολλοί είναι εκείνοι που δεν… είδαν με καλό μάτι την τοποθέτηση του γαμπρού του σε ένα κρίσιμο πόστο.

https://www.instagram.com/p/Bxk7wCxFmFG/

Ευθύνεται για την κρίση της τουρκικής λίρας;

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν περισσότερα προβλήματα στην ήδη ευαίσθητη τουρκική λίρα. Ο νυν υπουργός Οικονομικών και τέως υπουργός Ενέργειας προκαλούσε από την αρχή, έντονη ανησυχία στις αγορές, εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους για το σύνολο των πιέσεων των επιλογών του Ερντογάν στον τομέα της οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσπάθησε να μεταφέρει από λογαριασμό του στο Ντουμπάι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία, δίχως να πληρώσει τον οφειλόμενο φόρο του 20%, χωρίς επιτυχία. Συγκεκριμένα ο Αλμπαϊράκ επιχείρησε να μεταφέρει τα χρήματα στη Μάλτα και στη συνέχεια στην Ελβετία, μέσω offshore, για να καταλήξουν στη χώρα του.

https://www.instagram.com/p/BxdBq4eFGtT/

Μπλεγμένος και σε offshore

Γερμανικό δημοσίευμα επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι τα «Malta Files», τα οποία εμπεριέχουν φακέλους διαφθοράς και φοροδιαφυγής με παγκόσμιες διαστάσεις, έχουν στοιχεία που αφορούν τον αγαπημένο γαμπρό. Βέβαια, εκείνος είχε σπεύσει να διαψεύσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαφάνειας και με σεβασμό στις αποκαλύψεις για τα «Paradise Papers», εφημερίδα δημοσίευσε λεπτομέρειες για το πώς πολιτικοί, εγκληματίες και εταιρίες καταφέρουν να κρύβουν χρήματα από offshore και να μην πολεμούν φόρους. Και μάλιστα, σε αυτό το δημοσίευμα συμπεριέλαβε και την εταιρία του Μπεράτ καθώς και τον αδερφό του, τον Σερχάτ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο…. Πόντιος από τα Γιαννιτσά που βγήκε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και «ταπείνωσε» τον Ερντογάν

Mina Basaran: Σκοτώθηκε σε συντριβή αεροπλάνου καθώς γυρνούσε από το δικό της μπάτσελορ- Ο πάμπλουτος πατέρας της, τα συλλυπητήρια του Ερντογάν και οι τελευταίες φωτογραφίες της

Εμινέ Ερντογάν: Πίνει τσάι 1.700 ευρώ και ξοδεύει σε αντίκες 44.000 ευρώ – Η πρώτη κυρία της Τουρκίας με τα πολλά πρόσωπα

Ερντογάν: Ποιος είναι ο φτωχός κουλουράς που θέλησε να γίνει Σουλτάνος

Οι Πρώτες Κυρίες που «έκλεψαν» την παράσταση στo G20 – Τα 2 πρώην μοντέλα, η «δασκάλα» του Μακρόν και η «παθιασμένη» με τα σπορ αμάξια

Μιτρετώδης-Κούκλατζης: Οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρέθηκαν για 253 μέτρα μέσα στην Τουρκία – Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας και οι κυβερνητικές ενέργειες

Καληνύχτα Βerkin. Η ιστορία του 15χρονου Τούρκου που έφυγε άδικα

Τουρκία: πατέρας κατέβηκε στο ορυχείο για να πεθάνει αγκαλιά με το γιο του

Σχετικά άρθρα