Η 20χρονη Ευτέρπη ρωτά

Είχα κανονικά περίοδο και μου κόπηκε ξαφνικά… Γιατί;

Στην τελευταία μου περίοδο είχα λιγότερο αίμα από τις προηγούμενες φορές κι μου κράτησε λιγότερο ! Επίσης νιώθω το στήθος μου κάπως σαν πρησμένο ή να με πονάει χωρίς όμως να μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αλλά είναι σχετικά μαλακό. Απλά είναι βαρύ και τελευταία βλέπω κάτι φλέβες !
Πριν μου έρθει η περίοδος που μόλις σας περιέγραψα είχα κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης γιατί κάνουμε ελεύθερα με τον άντρα μου γιατί θέλουμε παιδάκι και είχε βγει αρνητικό ! Μετά ακολούθησαν όλα όσα σας είπα. Τι μπορεί να συμβαίνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στα ερωτήματά σας απάντησε ο Δρ. Νικόλαος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας Χειρουργός-Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συνήθως ορμονικές δυσλειτουργίες κάνουν τέτοιες ανωμαλίες στην περίοδο. Θα συνιστούσα υπερηχογράφημα και ορμονικό έλεγχο.

Καθυστέρηση μετά την επαφή με προφύλαξη

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχα σεξουαλική επαφή με το αγόρι μου πριν 15 μέρες. Κάναμε κανονικά με προφύλαξη και αυτός δεν τελείωσε καν κοντά μου αλλά έχω 6 μέρες καθυστέρηση. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εάν υπήρχε διείσδυση με προφυλακτικό δεν υπάρχει πρόβλημα. Προσοχή όμως στα προκαταρκτικά που θα μπορούσαν να φέρουν κύηση εξαιτίας των προσπερματικών υγρών.

Αιμορραγία κατά την ερωτική πράξη

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης αιμορραγούσε ο κόλπος μου αρκετά, όμως αργήσαμε να το καταλάβουμε. Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν σε ερωτική πράξη… Τι μπορεί να συμβαίνει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα χρειαστεί να κάνετε μία γυναικολογική εξέταση

Μου κόπηκε ξαφνικά η περίοδος!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Να σας ρωτήσω κάτι; Είχα κανονικά περίοδο και μου κόπηκε ξαφνικά γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εάν συμβεί για πρώτη φορά, συνήθως δεν δίνουμε σημασία. Εάν όμως επαναληφθεί χρειάζεται υπερηχογράφημα και ορμονικό έλεγχο.

 

Δρ. Νίκος Σκαρτάδος

Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

skartadosnikolaos.gr

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X