Πανελλήνιες 2019: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Λίγο μετά τις 13:00, το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2019.

Έχοντας στα χέρια τους τις βαθμολογίες τους, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ μπορούν πλέον να υπολογίσουν πόσα μόρια έχουν συγκεντρώσει.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια;

Η παλιά «σπαζοκεφαλιά» του υπολογισμού είναι πλέον παρελθόν, αφού οι υποψήφιοι μπορούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, να βρουν το σύνολο των μορίων τους, συμπληρώνοντας τους βαθμούς που συγκέντρωσαν.

Για να μπείτε στην εφαρμογή, πατήστε εδώ.

Το τελευταίο βήμα που έχουν να κάνουν φέτος οι υποψήφιοι είναι η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι στο μηχανογραφικό;

Οι υποψήφιοι φέτος θα πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικοί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καθώς σε αυτό είναι αποτυπωμένος ο νέος «χάρτης» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον οποίο δεν υπάρχουν ΤΕΙ, παρά μόνο πανεπιστήμια.

«Καλό είναι οι υποψήφιοι να μη λάβουν υπ’ όψιν τους τις περσινές βάσεις, καθώς από φέτος υπάρχουν στο μηχανογραφικό νέα τμήματα, ενώ πρέπει να είναι προσεκτικοί και στο ποιες σχολές θα διαλέξουν, καθώς είμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης των αντιστοιχιών», σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζητέγα, εκπαιδευτικό αναλυτή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Δείτε εδώ αναλυτικά τις βαθμολογίες

Πανελλήνιες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικού;

Μηχανογραφικό 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Τα σημεία… κλειδιά

Μηχανογραφικό 2019: Τι αλλάζει μετά τις Πανελλήνιες

Εκλογές 2019: Τι αλλάζει για 120 δόσεις και Κτηματολόγιο

Σχετικά άρθρα