Προσοχή! Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς;

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για σήμερα Κυριακή (30/6).

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι πολίτες;

«Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές».

Πού να καλέσεις σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών.

Σκοπός να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πανελλήνιες 2019: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Διπλή τραγωδία στη Λεμεσό: Ο καβγάς πριν το τέλος και τα πτώματα

Φορολοταρία αποδείξεων: Μήπως είναι ένας από τους τυχερούς για τα 1.000 ευρώ;

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Δείτε εδώ αναλυτικά τις βαθμολογίες

Φρίκη: Βασάνιζε τα παιδιά της και…. έβραζε μπροστά τους κατοικίδια!

Σχετικά άρθρα