Απιστία: Βρήκα γυμνές φωτογραφίες στον υπολογιστή του…

Ανακάλυψα την απιστία του συζύγου μου πριν μήνες από γυμνές φωτογραφίες που βρήκα στον υπολογιστή. Ο σύζυγός μου είναι 58 ετών και η κοπέλα είναι 31, ελεύθερη. Το παραδέχτηκε, αν και αρνήθηκε ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή καθώς η κοπέλα δεν είχε όπως ισχυρίζεται ποτέ σεξουαλικές σχέσεις.

Παραδέχτηκε ότι τη συναντούσε τους τελευταίους μήνες . Η επικοινωνία τους μέσω των κοινωνικών δικτύων είχε ξεκινήσει περίπου 2 χρόνια πριν. Μου χρέωσε το γεγονός ότι εγώ δεν ήμουν πάντοτε πρόθυμη να έχουμε σεξουαλική επαφή και για αυτό στράφηκε στην αναζήτηση τρίτου προσώπου.

Μηνύματα και τηλέφωνα συνεχίζονται

Μετά την αποκάλυψη αφού συζητήσαμε αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στον γάμο μας και να προσπαθήσουμε και οι δυο καθώς έχουμε ένα κοριτσάκι 10 ετών. Του ζήτησα να διακόψει τις επαφές του με το τρίτο πρόσωπο αλλά όπως έχω διαπιστώσει, δεν έχει ξεκόψει. Τα μηνύματα συνεχίζονται καθώς και τα τηλέφωνα.

Έχει βέβαια «κόψει» τις εξόδους γιατί φοβάται. Έχω και τις γυμνές φωτογραφίες στο κινητό μου. Κάποιες φορές που προσπάθησα κάπως έντονα είναι η αλήθεια να το συζητήσουμε, γιατί ακόμη επικοινωνεί, τον απείλησα ότι θα πάρω το παιδί και θα φύγω. Τον πιάνουν τα κλάματα.

Είμαι σε απόγνωση

Κλαίει με λυγμούς λέγοντας συνέχεια «γιατί το έκανα» και λέει ότι δεν μπορεί ακόμη αλλά θα το κάνει. Δύο φορές κατά την ένταση της συζήτησης προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με κυνηγετικό όπλο λέγονας ότι τον πιέζω. Τη μια φορά μπροστά στο παιδί.

Είμαι σε απόγνωση. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο να του μιλήσω και συνεχίζω να υποψιάζομαι ότι επικοινωνούν και έχω κάποια στοιχεία ότι πιθανόν να ετοιμάζει κάποιο ταξιδάκι μαζί της εκτός του τόπου που κατοικούμε.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ

Η απιστία είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε σε αρκετά ζευγάρια, ειδικά στα παντρεμένα όπου έχουν περάσει και κάποια χρόνια από την γνωριμία τους και την σύναψη σχέσης. Ο ερχομός ενός παιδιού που μπορεί να επιφέρει την απομάκρυνση του ζευγαριού στη συζυγική κλίνη αλλά και η κούραση που βιώνουν και οι δύο γονείς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση.

Η καθημερινότητα, τα προβλήματα και οι όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν εξίσου δεν βοηθούν στο να βρει το ζευγάρι καινούριες ισορροπίες στην δική του σχέση, καθώς ένα παιδί εισάγει το ζευγάρι σε μία νέα εποχή που το παιδί είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.

Ψάχνει να βρει τη ζωντάνια και τη σεξουαλική διέγερση

Λέτε ότι ο σύζυγός σας έχει παράπονα από την συχνότητα των σεξουαλικών σας επαφών. Κατανοώ απόλυτα ότι η κούραση και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχοι σε αυτό. Χωρίς να ξέρω ποια έχει υπάρξει η δική σας στάση σε αυτό αναρωτιέμαι αν εσείς συμφωνείτε μαζί του ότι δεν ήσαστε, ίσως, τις περισσότερες φορές διαθέσιμη για μια σεξουαλική επαφή μαζί του.

Είναι πολύ συχνό να συναντάμε περιπτώσεις ανδρών που γύρω στα 50 τους χρόνια αναζητούν μια άλλη, συνήθως σχετικά νεότερη, σύντροφο που θα τους δώσει τη ζωντάνια και θα τους ερεθίσει εγκεφαλικά όπως εκείνοι επιθυμούν και νιώθουν ότι δεν μπορεί να τους το προσφέρει, ή δε θέλουν να τους το προσφέρει η σύντροφός/σύζυγος τους. Φυσικά αυτό μπορεί να ισχύσει και για μια γυναίκα στη σχέση της, όμως εδώ μιλάμε για την δική σας περίπτωση.

pos-xepernietai-i-apistia

Είναι χειριστικός απέναντί σας

Το ότι ο άντρας σας σας απειλεί να αφαιρέσει τη ζωή του είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορείτε να αγνοήσετε και ειδικά όταν το κάνει και μπροστά στο παιδί σας. Σίγουρα είναι ένας τρόπος χειρισμού απέναντι σας ώστε να μην τον εγκαταλείψετε και πάρετε και το παιδί, όμως αυτό δε σημαίνει και κανένας δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δεν θα προβεί σε μία τέτοια επιλογή.

Η δική μου συμβουλή είναι ότι πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με έναν ψυχολόγο εξειδικευμένο σε θέματα σχέσεων και θεραπεία ζεύγους και να εξετάσετε μέσα από αυτή την διαδικασία τον γάμο σας, την σχέση σας, τα αίτια που ο σύζυγος έφτασε στην απιστία και να ξαναχτίσετε τη σχέση σας από την αρχή ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να χωρίσετε μέσα από σωστή επικοινωνία και συναίνεση. Στη διάθεση σας για ό,τι άλλο με χρειαστείτε.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απιστία στην οικογένεια: Όταν ο σύζυγος παρατά γυναίκα και παιδιά

Διάλειμμα στη σχέση: Πότε πρέπει να πεις «τέλος» και να χωρίσεις;

Χώρισα από μια μακροχρόνια σχέση: Θα βρω ξανά τη χαρά;

Χωρισμός από μακροχρόνια σχέση: Πώς να τον διαχειριστείτε;

Σχετικά άρθρα