Ο κολλητός μου έκανε σχέση με την αδερφή μου: Γιατί μου έλεγαν ψέματα;

Έχω δύο κολλητούς, ο ένας γκέι και ο άλλος στρέιτ. Ήμαστε μαζί από το σχολείο. Πριν από δύο χρόνια ο ένας φίλος μου (ο στρέιτ) έκανε σχέση με την αδερφή μου η οποία τότε ήταν 16 ετών και εκείνος 24.

Πλέον δεν μιλάμε καθόλου

Δεν μου το είπαν και το υποψιάστηκα μόνη μου. Οπότε προσπάθησα να τους «ψαρέψω» και τους πίεσα και μου το είπαν. Από τότε δεν θέλω να τον δω ξανά και εκείνος μου λέει ότι δεν χαίρομαι με τη χαρά του. Και πλέον δεν μιλάμε καθόλου.

Νιώθω- ακόμα και 2 χρόνια μετά- πληγωμένη από τη συμπεριφορά του και τα ψέματά του. Από την αδερφή μου δεν με ενόχλησε η συμπεριφορά της γιατί έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν με το να μου κρύψει πράγματα από τη ζωή της.

Με εξόργισαν τα ψέματα και η κοροϊδία

Βέβαια ούτε και εκείνη ήθελα να τη δω ξανά και νομίζω ότι «έσωσε» τη σχέση μας ότι μένουμε στο ίδιο σπίτι. Η αδερφή μου μάλιστα, με κατηγόρησε ότι απέβλεπα ερωτικά στον φίλο μου και για αυτό θύμωσα. Εγώ τους εξήγησα- σε έντονο τόνο βέβαια- πως με εξόργισαν τα ψέματα και η κοροϊδία.

Είναι αρκετά αυτά για να με κάνουν να μην θέλω να τους βλέπω ή μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο; Ζήλια για την αδερφή μου και έρωτας για τον φίλο μου; Να σημειώσω πως και ο γκέι φίλος μας δεν του μιλάει πλέον καθόλου γιατί και σε εκείνον δεν έδινε σημασία και του έλεγε ψέματα.

Στο ερώτημα απαντά o Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής υγείας Νίκος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δίνετε θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνετε μία ώριμη συζήτηση με τον φίλο σας αλλά και την αδερφή σας. Ο τρόπος που χειριστήκατε το θέμα ήταν σχετικά απότομος.

Αυτό δείχνει μπερδεμένα συναισθήματα στους γύρω σας. Θα πρέπει να κάνετε μία βαθιά ενδοσκόπηση για να μπορέσετε να κατανοήσετε τη βάση αυτών των συναισθημάτων τα οποία αισθάνεστε ώστε να μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα μέσα σας.

Νίκος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φιλία ή έρωτας; Πώς θα τα ξεχωρίσεις όταν μπερδεύονται στο μυαλό σου;

Μονόπλευρη φιλία: «Νιώθω ότι η κολλητή μου με εκμεταλλεύεται»

Η συγκατοίκηση «σκοτώνει» την ερωτική ζωή με το αγόρι μου;

Είναι έρωτας ή φιλία αυτό που νιώθω για εκείνον;

Φοιτητική ζωή: 7 πράγματα που θα μάθεις για τη φιλία τα χρόνια αυτά!

Σχετικά άρθρα