Πότε ένας μπαμπάς είναι απών και επιλέγει να λείπει συνέχεια;

Λείπω από το σπίτι διαρκώς (από το πρωί μέχρι το βράδυ) και η οικογένεια γκρινιάζει. Τους είπα να μην με υπολογίζουν ώστε να τους βοηθάω με υποχρεώσεις.

Έχω βγει στη σύνταξη αλλά δεν μπορώ να μην εργάζομαι. Οπότε βοηθάω ένα φίλο μου με κλιματιστικά και άλλα τεχνολογικά γιατί είμαι απόστρατος και ξέρω από μηχανολογία.

Έχω και 5 παιδιά και τα έχει αναλάβει όλα η γυναίκα μου που εργάζεται και εκείνη στο Δημόσιο. Κάθε φορά που γυρνάω στο σπίτι είναι σαν να μην μου μιλάει κανένας και ο καθένας κάνει τη ζωή του.

Νιώθω μονίμως κουρασμένος

Μόλις γυρίσω αργά το απόγευμα, πάω για τρέξιμο και μετά κάθομαι στον υπολογιστή. Φαντάζομαι έχω μερίδιο ευθύνης αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να διεκδικήσω και πάλι μέρος στη ζωή τους.

Νιώθω μονίμως κουρασμένος και ενίοτε μου λείπει η θάλασσα και το νησί μου, αν και είμαι στην Αθήνα από τα 19 μου. Πώς μπορώ να βελτιώσω τις σχέσεις μου μαζί τους;

paidi mpampas agkalia2

Στο ερώτημα απαντά o Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής υγείας Νίκος Βαμβακάρης

Αγαπητέ αναγνώστη,

Θα ήταν ωφέλιμο για τον εαυτό σας αλλά και την οικογένειά σας να προσπαθήσετε να μοιράσετε τον χρόνο σας σωστά ώστε να μπορέσουν και οι δικοί σας άνθρωποι  να σας βάλουν ξανά στη ζωή τους.

Θα ήταν καλό να κάνετε μια βαθύτερη ενδοσκόπηση για να κατανοήσετε τα αίτια τα οποία σας οδηγούν και στο να εργάζεστε τόσες ώρες και στο να ασχολείστε το περισσότερο χρονικό διάστημα με τον ίδιο σας τον εαυτό ουσιαστικά κλεισμένος μέσα σε αυτόν και στο τέλος να μην αισθάνεστε και πάλι ο ίδιος αρκετά καλά.

Ίσως η αλλαγή στις προτεραιότητες σας να σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά με τους ανθρώπους σας αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό.

Νίκος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς να πεις σε ένα παιδί ότι ο μπαμπάς ή η μαμά έχει καρκίνο;

Τι κάνει ένα μικρό παιδί όταν η μαμά λέει «όχι» και ο μπαμπάς «ναι»;

Όταν ο μπαμπάς ασχολείται εξ αρχής με το μωρό, έχει μετά καλύτερη νοητική ανάπτυξη

Πώς ένας μπαμπάς «ακουμπά» την ψυχή του παιδιού του;

Σχετικά άρθρα