Μέλος εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές ο Αντετοκούνμπο!

Είναι το next best thing του παγκόσμιου μπάσκετ, είναι ο MVP του NBA, είναι ο κορυφαίος Ελληνας καλαθοσφαιριστής και πλέον είναι και… μέλος εφορευτικής επιτροπής στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019! Ναι, καλά διαβάσατε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο του Τσαρλς, κάτοικος Ζωγράφου, ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής του 199ου Εκλογικού Τμήματος, στον Δήμο Ζωγράφου.

Εκεί δηλαδή όπου ψηφίζει, στο 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 3, όπου πλέον αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο από fans που θα σπεύσουν για να δουν από κοντά και να αποθεώσουν για άλλη μια φορά τον δημοφιλή σούπερ σταρ του NBA, εφόσον αποφασίσει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Μάλιστα βάσει του διατακτικού που έχει σταλεί στον Giannis από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA οφείλει να βρίσκεται στη θέση του «μια ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ήτοι την 6.00 ώρα της 7ης Ιουλίου για την εκτέλεση των καθηκόντων σας».

Επισημαίνεται μάλιστα στο ίδιο έγγραφο πως σε περίπτωση αμέλειας ή απείθειας στην εκπλήρωση των καθηκόντων του, θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση αξιωμάτων και θέσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα!

Βεβαίως, ο Γιάννης ως κάτοικος εξωτερικού που είναι, καθώς διαμένει στο Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών, απαλλάσσεται νόμιμα από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος…

Τι ισχύει για όσους δεν παρουσιαστούν

Ειδάλλως θα όφειλε να είναι «παρών» καθώς στη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 118 του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 (πλέον ισχύει το αντίστοιχο ΠΔ 26/2012), με τίτλο «Ειδικά Εκλογικά αδικήματα δημοσίων οργάνων», ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι: «μέλη εφορευτικών επιτροπών που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος…τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τη φτώχεια στα Σεπόλια, MVP στο NBA – Τα δάκρυα στα μάτια, ο θάνατος που τον σημάδεψε και το «κρυφό» μήνυμα στο σακάκι του για την Ελλάδα

Καλύτερος παίκτης του κόσμου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (ΒΙΝΤΕΟ)!

Ο Αντετοκούνμπο… εμφανίζεται στο νέο τραγούδι της Cardi B!

 


Σχετικά άρθρα