Χυλοπίτες με γαλοπούλα σε σάλτσα γιαουρτιού

<p><span class="userContent">Σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και άκρως νόστιμο πιάτο, χυλοπίτες με γαλοπούλα σε σάλτσα γιαουρτιού.<br /> <br /> <br /> <br /> <strong>Υλικά</strong><br /> <span class="text_exposed_show"><br /> 500 γρ. χυλοπίτες<br /> 400 γρ. στήθος φιλέτο γαλοπούλας<br /> 1 σκελίδα σκόρδο<br /> 100 γρ. ελαιόλαδο<br /> 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο<br /> ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί<br /> 150 γρ. κρέμα γάλακτος<br /> 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό<br /> 2 κ.σ. κοφτές φυτίνη<br /> 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br /> αλάτι<br /> πιπέρι<br /> <br /> <br /> <br /> <strong>Eκτέλεση</strong><br /> <br /> Βάλτε τις χυλοπίτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 8-12 λεπτά. Κόψτε τη γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες και σόταρετε μαζί με την Φυτίνη το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια σβήστε με κρασί και αλατοπιπερώστε προσθέτοντας λίγο νερό για να σιγοβράσουν όλα τα υλικά και η γαλοπούλα να γίνει μαλακή και τρυφερή. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος να βράσει και όταν αρχίσει και δένει ρίξτε και το γιαούρτι και ανακάτεψτε για 1-3 λεπτά. Για να δέσει η σάλτσα τη βάζουμε με το διαλυμένο σε νερό αλεύρι μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδης. Βάλτε τώρα και τη μισή Φuτίνη και ανακατέψτε. Σουρώστε καλά τις χυλοπίτες και έτσι όπως είναι ζεστές ξαναρίξτε τις στο ίδιο σκεύος που βράσατε και προσθέστε ανακατεύοντας την υπόλοιπη Φuτίνη μέχρι να λιώσει και να δώσει γεύση στις χυλοπίτες. Ανακατέψτε τώρα όλα τα σοταρισμένα υλικά μαζί με τις χυλοπίτες και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα γιαουρτιού.</span></span></p>

Σχετικά άρθρα