Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: «Είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό»

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» εμφανίστηκε και έδωσε συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης (2/7) ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής (7/7).

Επίθεση στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό που τον φιλοξενούσε, για τη στάση τους και το κύμα διαμαρτυρίας που ξεσήκωσαν για το Μακεδονικό, εξαπέλυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Μόλησε στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά.

Δεν δίστασε να αναφερθεί στις επιστολές του Κώστα Καραμανλή

Μιλώντας για το Μακεδονικό και τις εσωτερικές αντιδράσεις που συνάντησε η Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός είπε ότι συνιστά «υποκρισία και απίστευτη πατριδοκαπηλία. Προβάλλατε ότι ο Τσίπρας πρόδωσε, ότι έκανε μία κακή συμφωνία, όταν το όνομα Μακεδονία το είχαν δώσει από το 2005».

«Αυτό αποδεικνύουν οι επιστολές του Κώστα Καραμανλή προς τον Τζορτζ Μπους. Αν έστελνα εγώ επιστολή στον πλανητάρχη και σε όλους τους αρχηγούς κρατών με αυτό το περιεχόμενο τι θα γινόταν;», αναρωτήθηκε. Να σημειωθεί πως η συζήτηση διήρκεσε δύο ώρες και είχε αρκετές στιγμές έντασης.

Η κρίσιμη μάχη της Κυριακής

«Όσα έγιναν δεν είναι ξεχασμένα αλλά είναι περασμένα. Η συνέντευξη είναι και μία ευκαιρία στον σταθμό να ξανασκεφθεί την γραμμή του». Για το εμπάργκο που είχε επιβληθεί, «ήταν μία οριακή απόφαση. Δεν έκανε καλύτερη την στάση του σταθμού απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας, απάντησε το εξής: «Εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε μάχες. Την Κυριακή θα δώσουμε μία κρίσιμη μάχη. Είναι άλλο το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης και το δίλημμα είναι το μέλλον της χώρας και η ζωή μας».

Τι αντιπολίτευση θα κάνει;

«Όταν πας για να κερδίσεις δεν σκέφτεσαι την ήττα. Όποιο κι αν είναι πάντως το αποτέλεσμα δεν έχω να αποδείξω κάτι ούτε να απολογηθώ. Είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Όσο για το τι αντιπολίτευση θα κάνει, τόνισε: «Έχω προετοιμαστεί να δώσω τη μάχη για να κερδίσω και όχι για να πάω στην αντιπολίτευση. Γιατί είναι μία κρίσιμη και ιστορική μάχη και ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει την απόφασή του. Θα αποφασίσει αν θα συνεχίσουμε ή αν θα πάμε πίσω. Να μην βιάζονται γιατί ο λαός θα αποφασίσει την Κυριακή».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο Ερντογάν προκαλεί: Ο Τσίπρας ας λέει ό,τι θέλει. Εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις»

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1000 κατοίκων

Εθνικές εκλογές 2019: Ετοιμάζονται για σκληρή… μάχη

Σχετικά άρθρα