Πρώτη φορά σεξ: «Προσπαθήσαμε να το κάνουμε αλλά δεν έγινε»…

Με το αγόρι μου προσπαθήσαμε να το κάνουμε, χωρίς προφυλακτικό, αλλά δεν έγινε. Πρώτη φορά ήταν για εμένα, για αυτόν όχι. Δεν μπορούσε να μπει. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι να μην κολλήσω κάτι, διότι δεν χρησιμοποίησα προφύλαξη.

Όταν γύρισα σπίτι είχα λίγο αίμα και παραξενεύτηκα. Η μητέρα μου δεν το ξέρει και δεν θέλω να το μάθει, αλλά θέλω να είμαι σίγουρη πως δεν έχω κάτι.

Πώς μπορώ να πάω στον γυναικολόγο χωρίς να μάθει η μητέρα μου;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Στέφανος Βαλαντάσης, Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος

Αγαπητή φίλη,

Είναι προτιμότερο η πρώτη ή πρώτες συνευρέσεις να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αυθόρμητα και όταν θα νομίζεις ότι αισθάνεσαι ψυχικά και σωματικά έτοιμη. Η άσκηση πίεσης σε αυτές τις περιπτώσεις φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει λοιπόν ιδανικό ηλικιακό όριο για την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Είναι λογικό να υπάρχει άγχος και στους δύο σας. Και λογικό το ότι «δεν έγινε», όπως αναφέρεις.
Απο τη πλευρά της γυναίκας βέβαια συνυπάρχει και ο φόβος του επικείμενου πόνου ή /και της κολπικής αιμορραγίας κατά τη διάρκεια ή / και μετά τη συνεύρεση.

Προκαταρκτικά χάδια

Καλό θα είναι στην επόμενη προσπάθεια σας να υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος, ώστε να είστε πιό ήρεμοι.
Επίσης για αρκετή ώρα να προηγηθούν « προκαταρκτικά χάδια», ώστε να αισθανθείς αρκετά υγρή. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσουν και διάφορα κολπικά gel που υπάρχουν στα φαρμακεία.

Προφυλακτικό

Στη συνέχεια όταν θα είναι σε πλήρη στύση ο σύντροφός σου, θα πρέπει να τοποθετηθεί το προφυλακτικό απο τη βάλανο πρός τη βάση, πιέζοντας και αφαιρώντας τη φυσαλλίδα αέρα που βρίσκεται στη κορυφή.

Διείσδυση

Στη συνέχεια η διείσδυση θα πρέπει να είναι αργή και απόλυτα ελεγχόμενη και όχι απότομη και βίαιη.

Αίμα μετά τη συνεύρεση

Συνήθως ο υμένας έχει αρκετή ελαστικότητα. Μπορεί να παρατηρήσεις αλλότε άλλη ποσότητα αίματος, για την οποία όμως δεν θα πρέπει να ανησυχήσεις. Με το τέλος της συνεύρεσης θα πρέπει προσεκτικά να βγεί το προφυλακτικό μακριά απο το κολπικό περιβάλλον.

Σε περίπτωση επανάληψης θα πρέπει ο partner πρώτα να πλύνει τη συγκεκριμένη περιοχή και να ουρήσει και μετά να επαναληφθεί η πράξη.

Στην αναφερόμενη προσπάθειά σας, που δεν έγινε ολοκληρωμένα από όσα αναφέρεις, αν δεν υπήρχε εκσπερμάτιση στο αιδοίο ή κατά λάθος μεταφορά σπερματικού υγρού με τα χέρια σας στον κόλπο σου, ο κίνδυνος για ΣΜΝ ( Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα) και σύλληψης είναι απειροελάχιστος έως μηδαμινός.

Μικρορήξεις υμένα

Το λίγο αίμα που είδες δικαιογείται απόλυτα απο τη πρώτη προσπάθεια αρχικής διείσδυσης (μικρορήξεις υμένα ).
Επίσης καλό θα είναι η επιλογή της ημέρας της επόμενης συνεύρεσης να είναι πέραν των ημερών ωορρηξίας σου. Μετρώντας δηλαδή απο τη πρώτη ημέρα της περιόδου σου σαν πρώτη ημέρα D1 ,σε σταθερό κύκλο 28 ημερών θα πρέπει να αποφύγεις τις D12 έως και D16.

Αν έχεις ανησυχία για τη μετάδοση κάποιων ΣΜΝ από τη συγκεκριμένη προσπάθεια καλό θα είναι να επισκεφθείς ένα γυναικολόγο για λήψη ειδικών κολπικών καλλιεργειών και ειδικών εξετάσεων αίματος.

Δρ. Στέφανος Βαλαντάσης

Χειρούργος – Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

τ. Αναπλ. Διευθυντής ΝΗΣ, Μεγάλης Βρετανίας

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν από την πρώτη σου φορά

Έκανα πρώτη φορά σεξ και ακόμα έχω αίμα. Έχει «σπάσει» ο παρθενικός υμένας;

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα κορίτσι να κάνει σεξ για πρώτη φορά;

Πρώτη φορά σεξ: Νομίζω πως είμαι έτοιμη αλλά έχω κάποιους φόβους και αναστολές…

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν από την πρώτη σου φορά

 

 

Σχετικά άρθρα