Επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice»: Θύελλα… αντιδράσεων

Επίθεση στα γραφεία της δέχτηκε η «Athens Voice», στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη (4/7), από περίπου δεκαπέντε άτομα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν φθορές στα γραφεία και πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν. Ως το βράδυ της Πέμπτης, δεν είχαν γίνει προσαγωγές.

Επίσκεψη συμπαράστασης από τον δήμαρχο Αθηναίων

Επίσκεψη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της Athens Voice πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

«Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης συνιστά επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας. Καταδικάζουμε την επίθεση στην Athens Voice. Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται, η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη. Αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Μπρούλιας.

Θύελλα… αντιδράσεων μετά την επίθεση

Την επίθεση στην Athens Voice καταδίκασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα», σχολίασε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας. Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του», πρόταξε το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φωτιά τώρα: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Δύσκολη η νύχτα

Καταγγελία για εγκλωβισμένους μετανάστες – Βασανίζονται και πεθαίνουν

Προσοχή: Πώς θα προστατευτείς από τον καύσωνα;

Εκλογές 2019: Μάθε πού ψηφίζεις – Σε λειτουργία η εφαρμογή

Εκλογές 2019: Τι αλλάζει για 120 δόσεις και Κτηματολόγιο

Εκλογές 2019: Αρχίζει η επιστροφή πινακίδων – Ποιους αφορά

Σχετικά άρθρα