Εκλογές 2019: Μια «ανάσα» πριν δοθεί η τελική αναμέτρηση της Κυριακής 7/7

Τις πιο έντονες ομιλίες τους δίνουν τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν τις εκλογές, οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά.

Το μήνυμα ότι η μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία των τελευταίων χρόνων έχει ήδη αρχίσει, έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας

Απηύθυνε δημοκρατικό προσκλητήριο ενότητας, προκειμένου να μπει… φρένο στην παλινόρθωση της «πιο ακραίας δεξιάς». Μάλιστα, έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που εμπνέονται από τον Ανδρέα Παπανδρέου και όχι από τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ο κ. Τσίπρας κάλεσε στην εξέδρα τους υποψήφιους βουλευτές στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Θερμή η υποδοχή του κόσμου

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Θησείο, στην Αθήνα. «Στις 7 Ιουλίου παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Στις 7 Ιουλίου ανατέλλει η φωτεινή Ελλάδα που αξίζουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η παρουσία του κόσμου στην πιο ζεστή μέχρι τώρα ημέρα του καλοκαιριού, είναι προάγγελος νίκης και πως «την Κυριακή ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία». Όπως πρόταξε, τήρησε την υπόσχεσή του από τον Ιανουάριο του 2016 όταν έγινε αρχηγός της παράταξης, ώστε να την ενώσει.

«Από την πρώτη στιγμή, μίλησα για μια Συμφωνία Αλήθειας που θα φέρει Ισχυρή Ανάπτυξη προς όφελος όλων. Τήρησα αυτή τη Συμφωνία. Άκουσε τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο και τον δημόσιο υπάλληλο, αλλά και τον άνεργο, τη νέα μητέρα και τον φοιτητή».

Στον Βόλο η Φώφη Γεννηματά

«Μέσα από την καθοριστική ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ, θα μπορέσουν να αναζητηθούν ψήφοι για να φτάσουμε στους 200 που απαιτούνται για την αλλαγή του εκλογικού νόμου», υποστήριξε στον Βόλο η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στην Θεσσαλία.

Η Φώφη Γεννηματά έφθασε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και πραγματοποίησε περίπατο στην Νέα Ιωνία κατά μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης, όπου συνομιλούσε με απλούς ανθρώπους που την χαιρετούσαν στα καταστήματα και τα καφενεία της περιοχής.

«Έχουμε εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές μπροστά μας. Οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες έχουν σημαντικές αποφάσεις να πάρουν στην κάλπη. Όμως η πιο κρίσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ γιατί μόνο εμείς μπορούμε να είμαστε προοδευτικό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκλογές 2019: Μάθε πού ψηφίζεις – Σε λειτουργία η εφαρμογή

Εκλογές 2019: Τι αλλάζει για 120 δόσεις και Κτηματολόγιο

Εκλογές 2019: Αρχίζει η επιστροφή πινακίδων – Ποιους αφορά

Σχετικά άρθρα