Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»: Σε αφορά αν είσαι εργαζόμενος

Από σήμερα Πέμπτη (4/7) ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας. Μέσω αυτής, οι εργαζόμενοι αποκτούν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Μετά την ψήφιση του ν. 4611/2019 και την απαιτούμενη τεχνική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους, με χρήση των κωδικών TAXISnet, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία που δηλώνονται και αφορούν στις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, τους μισθούς και τα ωράριά τους.

Πού μπορείς να δεις τα στοιχεία που θες;

Η δυνατότητα πρόσβασης θα δίνεται πιλοτικά από τις 18.00 έως τις 08.00 καθημερινά στον διαδικτυακό τόπο πατώντας εδώ και, από τις 15 Ιουλίου, για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα που έχουν υποβληθεί από την 01.01.2017 και έπειτα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «μέσα από τη ρύθμιση αυτή, ενισχύεται η πρόσβαση των εργαζομένων στην πληροφορία και η προστασία τους απέναντι σε φαινόμενα αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας».

Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι κομμάτι ενός συνολικότερου σχεδίου για την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που στοχεύει:

  • στην πληρέστερη παρακολούθηση της αγοράς εργασίας,
  • στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της παραβατικότητας,
  • στην ενίσχυση της φιλικότητας του συστήματος προς τον χρήστη και
  • στην απλούστευση των εντύπων και των διαδικασιών υποβολής τους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόση είναι η πλήρης σύνταξη ΙΚΑ στα 62; Εξαρτάται από τις αποδοχές;

Είμαι άνεργος αλλά έχω βαρέα ένσημα: Δικαιούμαι μειωμένη ή πλήρη σύνταξη;

Έχω 37 χρόνια συνεχόμενης εργασίας. Με τα χρόνια του στρατού βγαίνω στη σύνταξη;

Εφόσον έχω ασφάλιση σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ τι ποσό σύνταξης δικαιούμαι;

Σχετικά άρθρα