Σπάνιο σύνδρομο: Koιμήθηκε Βρετανίδα, ξύπνησε Κινέζα  thumbnail
Πως θα νοιώθατε αν μια μέρα ξυπνούσατε και ανακαλύπτατε ότι οι αντί για ελληνικά μιλούσατε ... κινέζικα! Η Σάρα Κόλγουιλ από το Πλίμουθ της Βρετανίας, δεν αναρωτιέται, γιατί το έζησε! Ένα πρωί, ξύπνησε και η ιδιαίτερη τοπική προφορά της είχε αντικατασταθεί από κινέζικα

Σπάνιο σύνδρομο: Koιμήθηκε Βρετανίδα, ξύπνησε Κινέζα

Πως θα νοιώθατε αν μια μέρα ξυπνούσατε και ανακαλύπτατε ότι οι αντί για ελληνικά μιλούσατε … κινέζικα! Η Σάρα Κόλγουιλ από το Πλίμουθ της Βρετανίας, δεν αναρωτιέται, γιατί το έζησε! Ένα πρωί, ξύπνησε και η ιδιαίτερη τοπική προφορά της είχε αντικατασταθεί από κινέζικα.


Η 38χρονη είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με το σύνδρομο ξενικής προφοράς, μια πάθηση τόσο σπάνια που μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόλις 61 περιπτώσεις από το 1941 έως το 2012.


Οι γιατροί ήρθαν σε επαφή με την "σπάνια" Σάρα όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί υποφέρονας από δυνατούς πονοκεφάλους.


"Eίναι απλά φρικτό" λέει η ίδια. "Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι αλλοδαπή αλλά στη συνέχεια ξαφνιάζεται και προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει".


Από τη μοιραία εκείνη ημέρα, η 38χρονη έχει βάλει στόχο ζωής να απαλλαγεί από το ανεπιθύμητο αυτό "δώρο" ενώ οι γιατροί καταβάλλουν το δικό τους αγώνα για να λύσουν το μυστήριο αυτό γρίφο.
Πηγή: www.iefimerida.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X