Συνελήφθησαν Τούρκοι στη Ρόδο – Γιατί ζητούν πολιτικό άσυλο;

Ποινική δίωξη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός 53χρονου Τούρκου αστυνομικού.

Δηλώνουν οπαδοί του Γκιουλέν

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη dimokratiki, συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) στον λιμένα του Μανδρακίου με 3 ομοεθνείς του, έναν 58χρονο δάσκαλο και δύο άλλους Τούρκους αστυνομικούς ηλικίας 47 και 46 ετών.

Όπως κατέθεσαν, και οι 4 είναι οπαδοί του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν. Διέφυγαν ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν μέσω του Bodrum. Ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό ακολούθως να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας

Κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος με την επωνυμία «ΑΒ», σημαίας Τουρκίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον ανωτέρω λιμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντες είχαν εισέλθει στην χώρα παράνομα.

Ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας και το αίτημά τους θα κριθεί αρμοδίως με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο πρώτος, κυβερνήτης του σκάφους, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την Ανακρίτρια Υπηρεσίας για να απολογηθεί τη Δευτέρα (8/7).

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σκληρά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας από την ΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΥΣΕΑ: Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία από τον Αλ. Τσίπρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ιδιαίτερα προκλητικές» οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ

Σχετικά άρθρα