Τζεφ Μπέζος: Τόσα δισεκατομμύρια κερδίζει η πρώην γυναίκα του, Μακένζι

Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, από τη σύζυγό του, Μακένζι, ύστερα από 25 χρόνια γάμου, οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή (5/7) από δικαστή της περιοχής του Σιάτλ.

Κερδίζει μετοχές δισεκατομμυρίων!

Έτσι, ανοίγει… ο δρόμος προκειμένου εκείνη να λάβει μετοχές της Amazon αξίας 38,3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου στον κόσμο ανέφερε σε ενημερωτικό δελτίο της προς το χρηματιστήριο ότι 19,7 εκατ. μετοχές, ή ποσοστό 4%, θα περάσουν στο όνομα της Μακένζι Μπέζος μετά την έγκριση του διαζυγίου από το δικαστήριο.

Πάντως, ο Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο μέσω κοινής ανάρτησης στο Twitter ότι σχεδιάζει να χωρίσει. Ο Τζεφ Μπέζος διατηρεί ποσοστό 12% αξίας 114,8 δισεκ. δολαρίων και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Μακένζι δεσμεύθηκε τον Μάιο να δώσει τη μισή από την περιουσία της σε φιλανθρωπίες, μπαίνοντας στο κλαμπ του «Giving Pledge». Είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που δημιούργησαν ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ και ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, το 2010.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τζεφ Μπέζος: Τα… ψιλοπράγματα που αγόρασε και κόστισαν 80 εκατ. δολάρια

Τζεφ Μπέζος: Ο νέος φλογερός έρωτας του πλουσιότερου άνδρα στον κόσμο και το διαζύγιο που θα του κοστίσει ακριβά

Ο Τζέφ Μπέζος κατηγορεί γνωστό περιοδικό για εκβιασμό!

Τζεφ Μπέζος: Τα… καυτά sms που προδίδουν τη σχέση του με τη Σάντσεζ

Τζεφ και Μακένζι Μπέζος: Το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας!

Σχετικά άρθρα