Τι έχει σημασία στη σχέση πριν τον γάμο και όλοι μπορεί να ξεχάσουμε;

Έχω σχέση με κάποιον που είναι 34 ετών, ένα χρόνο τώρα. Ήταν να παντρευτούμε τον Μάιο και δύο μήνες πριν γίνει ο γάμος μας και αυτός και η μάνα του- πιο πολύ εκείνη- έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν να μην γίνει.

Και έτσι δεν έγινε. Από εκεί και πέρα άρχισε να με κατηγορεί για ό,τι κάνω, να μου λέει ότι δεν τον σέβομαι, ότι δεν τον εκτιμώ. Δεν έβλεπε τίποτα καλό και ότι εγώ φταίω για όλα. Είχε ξεσπάσματα, γινόταν «θηρίο» χωρίς λόγο.

Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι του συμβαίνει. Μέχρι και σε ψυχολόγο τον πήγα. Όλα τον πείραζαν. Έχει μια βδομάδα που έφυγε από το σπίτι. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταλαβαίνω ότι περάσατε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Άλλαξαν πολύ γρήγορα τα πλάνα στη ζωή σας και η σχέση σας με τον σύντροφο σας από την περιγραφή σας μοιάζει να άλλαξε εντελώς, στην περίοδο αυτή πριν το γάμο.

Πώς νιώθετε για όλα αυτά τώρα;

Αναρωτιέμαι πώς νιώθετε για όλα αυτά τώρα και το πώς είστε εσείς μετά από όλο αυτό, τα συναισθήματα σας για τον σύντροφο σας και τις σκέψεις που κάνετε για το μέλλον. Αυτές οι ερωτήσεις είναι για εσάς πιο πολύ.

Από το μήνυμα σας φαίνεται πως ο γάμος και η απόφαση του έφεραν- ίσως- στο προσκήνιο μια αλλαγή στη συμπεριφορά του, που προηγουμένως δεν είχε φανεί όσο η σχέση σας ήταν «λιγότερο επίσημη».

enoxi-agapi-sxesi-provlima

Ο γάμος είναι μια συμβολική πράξη

Ο γάμος, όπως τον έχουμε συνηθίσει στην κοινωνία μας, είναι μια συμβολική πράξη ένωσης του ζευγαριού που έχει μια επισημότητα. Πριν τον γάμο, γνωρίζονται οι γονείς και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συνοχή στο ζευγάρι προκειμένου να μην εμπλακούν «άλλοι» μέσα στη σχέση.

Βάζει όρια ο καθένας στους δικούς του γονείς προκειμένου να διαφυλαχτεί το αίσθημα ασφάλειας στη σχέση. Δεν γνωρίζω αν ισχύει αυτό και στη δική σας ιστορία και αν υπάρχουν επιπλέον παράγοντες.

Σημασία έχει το πώς είστε εσείς

Σημασία για εμένα στο τώρα έχει το να είστε σε επαφή με τον εαυτό σας και τα συναισθήματα σας και να φροντίσετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας. Το γεγονός ότι όλα έγιναν τόσο ξαφνικά, νιώθω ότι άφησε πολλά ερωτηματικά μέσα σας.

Αν θεωρείτε ότι χρειάζεται να απαντηθούν, ίσως χρειάζεται να διεκδικήσετε τις απαντήσεις σας και να πορευτείτε με γνώμονα τον δικό σας εαυτό. Ελπίζω να σας βοήθησα.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο κολλητός μου έκανε σχέση με την αδερφή μου: Γιατί μου έλεγαν ψέματα;

Σχέση με παντρεμένο: Ήταν ο εργοδότης μου – Μπορεί να λειτουργήσει αυτό που έχουμε;

Απιστία: Βρήκα γυμνές φωτογραφίες στον υπολογιστή του…

Χωρισμός: Πόσο καιρό «πρέπει» να μείνεις μόνος σου πριν κάνεις νέα σχέση;

Ομοφυλοφιλία: Γιατί κάποιος δεν παραδέχεται ότι του αρέσουν τα αγόρια;

Ανεκπλήρωτος έρωτας: Οι λόγοι που είναι δύσκολο να τον ξεπεράσεις

Σχετικά άρθρα