Ερρίκος Πετιλόν: Η μάχη με τη μανιοκατάθλιψη και τα ναρκωτικά…

Ο Ερρίκος Πετιλόν έχει βιώσει μία πολυτάραχη ζωή, όντας στα φώτα της δημοσιότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χθες έγινε γνωστή η είδηση ότι το γνωστό μοντέλο νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική και, όπως ήταν αναμενόμενο τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του «φούντωσαν». Ο ίδιος μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα στην εφημερίδα «Espresso» και αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο της νοσηλείας του, δίνοντας τέλος στις φήμες.

Ποιος ο πραγματικός λόγος της νοσηλείας του;

«Ναι, νοσηλεύτηκα για πέντε ημέρες στην Παθολογική Κλινική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Η εισαγωγή μου, όμως, δεν είχε να κάνει με ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα, αλλά με παθολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα. Πήγα εκεί για να κάνω τις εξετάσεις, γιατί έχει εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό και με γνωρίζουν κιόλας. Το ότι νοσηλεύτηκα μόνο για πέντε ημέρες αποδεικνύει του λόγου μου το αληθές. Οι γιατροί, μάλιστα, που έλεγξαν τις εξετάσεις μου μου είπαν πως όλες είναι σαν του μικρού παιδιού. Αν είχα κάνει εισαγωγή για ουσίες και εξαρτήσεις, θα έκανα μήνες μέσα έγκλειστος και δεν θα ήταν θέμα ημερών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η μάχη του με τη μανιοκατάθλιψη

Θεωρήθηκε από τους πιο γοητευτικούς Έλληνες αλλά η ζωή δεν ήταν τόσο… δίκαιη μαζί του. Εξομολογείται για πρώτη φορά τη μάχη του με τη μανιοκατάθλιψη: «Από εκεί που ήσουν ένας άνθρωπος αξιοπρεπής -να το πω με μια λέξη- και σεβάσμιος και μπορούσες να λειτουργήσεις, δεν υπάρχει τίποτε πιο άσχημο από τη σκέψη σου… Είμαι, αν θες, ένας άχρηστος άνθρωπος», όπως ανέφερε.

Όταν έλαβα τη διάγνωση για τη μανιοκατάθλιψη, για να μπορώ να το αντέξω έπρεπε να πάρω κάτι, όπως ομολογεί. Και κάπως έτσι έμπλεξε με τα ναρκωτικά…

https://www.youtube.com/watch?v=n_5v4r8L_-Y

Η περιπέτεια με τα ναρκωτικά

Ο Ερρίκος Πετιλόν μίλησε ακόμα και για την περιπέτεια που είχε με τα ναρκωτικά στο παρελθόν και ρωτήθηκε αν έχει βγει από αυτό το σκοτεινό τούνελ: «Τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά τα θέματα με τα ναρκωτικά. Υπήρχαν δυσκολίες, όμως τελείωσα. Δεν σας κρύβω ότι είχα μια δύσκολη διαδρομή μέχρι να βγω από τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Κατάγομαι από μια καλή οικογένεια, η οποία χρεοκόπησε οικονομικά και καταστραφήκαμε. Ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του, με όσα προβλήματα κουβαλούσαμε στις πλάτες μας. Έχω μετανιώσει για ορισμένα πράγματα που έχω κάνει και τα βρίσκω ακόμα μπροστά μου. Κοινώς, τα είχα κάνει θάλασσα, αλλά όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας. Πλέον, “καθαρός” από τα ναρκωτικά, κοιτάζω με άλλο μάτι τη ζωή. Με αισιοδοξία και κουράγιο για ένα πολύ καλό μέλλον» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μανιοκατάθλιψη: Τα πρώτα σημάδια και η έγκαιρη αντιμετώπιση

Διπολική διαταραχή: Πώς είναι να αγαπάς κάποιον με μανιοκατάθλιψη;

Διπολική διαταραχή: Πόσο ωφέλιμη είναι η θεραπεία με το… ηλεκτροσόκ;

Πώς μεγάλωσα πλάι σε μία μητέρα με διπολική διαταραχή;

 

 

Σχετικά άρθρα