Μετρά τις πληγές της η Χαλκιδική – Σε εγρήγορση ο Κρατικός Μηχανισμός

Ανυπολόγιστες οι… πληγές στη Χαλκιδική έπειτα από τη φονική κακοκαιρία που σε λίγα λεπτά έφερε κυριολεκτικά την καταστροφή, ενώ κόστισε τη ζωή και σε 6 άτομα, ανάμεσά τους και 2 παιδιά…

Η νέα Κυβέρνηση που ορκίστηκε πριν 2 μέρες καλείται να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή. Τα περισσότερα σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ ακόμα καταγράφονται οι ζημιές σε κατοικίες και μαγαζιά…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε το προγραμματισμένο του ταξίδι για σήμερα λόγω Χαλκιδικής ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί είναι σε ετοιμότητα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Χαλκιδική

Όπως τόνισε ο υπουργός, από την πρώτη στιγμή «150 άτομα και 55 οχήματα ήταν εδώ διατεταγμένα από χθες το πρωί που εντοπίστηκε το φαινόμενο και δόθηκε ALERT. Σαράντα μηχανήματα της Περιφέρειας και 100 εργαζόμενοι συμμετέχουν. Η δουλειά των υπηρεσιών είναι τόσο σημαντική που ελαχιστοποίησαν τις ζημιές στο βαθμό του δυνατού».

Ο υπουργός ζήτησε αν υπάρχει έστω και υπόνοια αγνοούμενου, ο κόσμος να επικοινωνεί είτε με την Άμεση Δράση είτε με το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Οι ζημιές

Αναφορικά με τις υλικές ζημιές είπε ότι «τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθούν όλες με βάση τους ισχύοντες νόμους. Η περιφέρεια κάνει απογραφή και καταγραφή των ζημιών. Συνεργεία θα κάνουν καταγραφή και στις ιδιωτικές κατοικίες. Θα εργαστούμε τις επόμενες μέρες ώστε να επανέλθει η ζωή στην περιοχή. Είμαστε εδώ για αν συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική, να θρηνήσουμε τα αθώα θύματα και να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές. Αυτή είναι η αποστολή μας».

Δείτε τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , από τη Χαλκιδική:

Με πληροφορίες από cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Απίστευτες καταστροφές και 6 θάνατοι…

Εκκένωση κατασκηνώσεων στην Αμφίκλεια μέσα στη νύχτα λόγω πυρκαγιάς

Ο καιρός σήμερα: πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι και καταιγίδες

Σχετικά άρθρα