Γιατί ερωτευόμαστε πάντα τον ίδιο τύπο άντρα;

Δεν είσαι καιρό στον κόσμο των σχέσεων αλλά έχεις προλάβει ωστόσο να βγάλεις ένα σημαντικό συμπέρασμα: ερωτεύεσαι πάντα τον ίδιο τύπο άντρα!… Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όλοι οι πρώην σου έχουν κοινά χαρακτηριστικά;

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο προσπάθησε να δώσει φως στη συγκεκριμένη παρατήρηση. Εξετάζοντας 322 εθελοντές, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλοι έχουμε την τάση να ψάχνουμε τον ίδιο τύπο ανθρώπου, ακόμα και έπειτα από μια αποτυχημένη σχέση.

Τι ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες;

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις κυρίως για τα δικά τους χαρακτηριστικά και συμπεριφορές σε μια σχέση αλλά και για τους λόγους που έβαλαν τέλος σε μια σχέση.

Οι απαντήσεις τους ήταν σε ένα μετριοπαθές κλίμα σε σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του χαρακτήρα τους: “είμαι γενικώς κλειστός και χαμηλών τόνων χαρακτήρας”, “ενδιαφέρομαι για πολλά και διαφορετικά πράγματα”, “κάνω σχέδια και τα πραγματοποιώ”.

Ποιος είχε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το τέλος της σχέσης; Σύμφωνα με όσα απάντησαν οι ερωτηθέντες, η σχέση τελείωνε λόγω του συντρόφου τους…

Ωστόσο, αυτό που παρατήρησαν οι επιστήμονες είναι ότι συνέχιζαν να ψάχνουν άτομα με παρόμοιο χαρακτήρα, κάνοντας, επομένως, σχέσεις που ήταν εκ προοιμίου καταδικασμένες να αποτύχουν…

Πώς εξηγείται επιστημονικά αυτή η τάση;

Δυστυχώς η συγκεκριμένη έρευνα δεν κατάφερε να αποκωδικοποιήσει αυτήν την τάση που έχουμε όλοι μας! Άλλωστε το πού και πώς γνωρίζουμε άτομα είναι σχεδόν στάνταρντ: σε περιβάλλοντα που συχνάζουμε. Δηλαδή στη δουλειά, στη σχολή, στη γειτονιά… Οπότε είναι λογικό να συναντάμε άτομα που μοιάζουν τόσο μεταξύ τους όσο και ενδεχομένως και με μας!

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Οι ειδικοί λένε ότι η πρότερη εμπειρία σου μπορεί να σε βοηθήσει να περάσεις καλύτερα την επόμενη φορά! Αν ερωτευτείς τον ίδιο τύπο άντρα, θα ξέρεις καλύτερα πώς να χειριστείς καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν είχες χειριστεί την προηγούμενη φορά σωστά λόγω άγνοιας… Ωστόσο, αν συνεχίσεις να μην αντέχεις σε σχέσεις με ένα συγκεκριμένο τύπο άντρα, ίσως τελικά η εμπειρία σου να σου δείξει τον δρόμο προς κάποιον άλλο τύπο!

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

Εγώ έχω… ρίξει την αξιοπρέπειά μου κι εκείνος με «γράφει»!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα