«Διαβάστηκε» αλλά καμία απάντηση… Πώς διαχειρίζεσαι αυτό το αίσθημα απόρριψης;

«Διαβάστηκε» αλλά καμία απάντηση… Ξεροσταλιάζεις πάνω από το κινητό και κάθε φορά που ακούς ήχο μηνύματος ελπίζεις να είναι εκείνος… Κι οι ώρες ή και οι μέρες περνούν… Και δεν χτυπάει…  το μήνυμα, παραφράζοντας ένα παλιό, πλην όμως αγαπημένο και δυστυχώς επίκαιρο για σένα τραγούδι της Άννας Βίσση!

Τι κάνεις; Πώς διαχειρίζεσαι αυτό το ghosting από τα social; Να ξαναστείλεις; Να περιμένεις; Να πας γι’ άλλα; Παρακάτω θα βρεις οδηγίες για το πώς θα… την παλέψεις, ειδικά αν εσύ είσαι ερωτευμένη ή αρκετά κολλημένη μαζί του!

Βήμα πρώτο: Διερεύνησε γιατί δεν σου απαντά!

Για να μπορέσεις να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση όπως η συγκεκριμένη και να επιβιώσεις από αυτήν την απόρριψη που νιώθεις πρέπει να μάθεις γιατί το κάνει! Οι λόγοι δεν είναι πάντα τόσο προφανείς. Ή μερικές φορές μπορεί να συμβαίνει κάτι που δεν γνωρίζεις και να μην έχει να κάνει με σένα!

Πώς θα ανακαλύψεις τι συμβαίνει; Τη λύση τη δίνει και πάλι η Άννα Βίσση: Πάρτον τηλέφωνο! Ας χτυπήσει για εκείνον το τηλέφωνο! Και επειδή έχεις έτοιμη την ερώτηση “τι γίνεται αν δεν το σηκώσει”, η απάντηση είναι να επιμείνεις, χωρίς να γίνεις φορτική και να περιμένεις πότε θα σε πάρει πίσω. Αν δεν σε πάρει, προσπάθησε να μάθεις από κοινούς φίλους και γνωστούς αν του συμβαίνει κάτι και αν δεν συντρέχει κάτι έκτακτο στη ζωή του, τότε είναι το προφανές: σε αποφεύγει!

Βήμα δεύτερο: Σκέψου πόσο σημαντικός είναι για σένα

Όταν καταλάβεις ότι η απάντησή του δεν θα έρθει ποτέ και ότι όντως σε αποφεύγει, τα πράγματα γίνονται λίγο σκληρά. Η αλήθεια πονάει και είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Είσαι έτοιμη να πέσεις στα πατώματα… Και φυσικά ποιοι την πληρώνουν; Οι φίλοι σου! Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί για σένα για να τραβάνε τα ζόρια σου, όπως τραβάς κι εσύ τα δικά τους!

Σαν τους πραγματικούς φίλους δεν έχει! Και αυτό που θα σε ρωτήσουν ενδεχομένως κι εκείνοι είναι να κάτσεις να σκεφτείς τι πραγματικά αισθάνεσαι για εκείνον; Είναι έρωτας; Είναι αγάπη; Είναι απλώς ένα κόλλημα; Και μια αγωνία να περιμένεις την απάντηση που δεν έρχεται; Αν βάλεις σε τάξη τα συναισθήματά σου και αφήσεις κατά μέρος τους εγωισμούς τότε θα ξέρεις και πώς να φερθείς.

Αν είναι απλώς ένα κόλλημα ή ένας ενθουσιασμός, τότε ξεχνιέται εύκολα. Αν είναι έρωτας, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά! Θέλεις ώμους για να κλάψεις και τηλεφωνικές ώρες με τις φίλες σου για να… καταστρώσετε σχέδια κατάκτησης!

Βήμα τρίτο: Ανάλογα με το τι αισθάνεσαι, καταστρώνεις στρατηγική επικοινωνίας!

Θα έπρεπε να είναι πιο απλά τα πράγματα. Τουλάχιστον έτσι πίστευες… Τον θέλεις, σε θέλει, πού κολλάει το πράγμα; Σε πολλά μικρά. Στα social. Σε προσωπικές παρεξηγήσεις. Σε λάθος timing. Στην αδυναμία και των δυο σας να στηρίξετε αυτό που έχετε, από φόβο, εγωισμό…

Αν τον θέλεις πραγματικά, πέστο του ευθέως!

Μη φοβηθείς τι θα πει, πώς θα αντιδράσει, ποια θα είναι η δικιά του απάντηση σε όλο αυτό, αν θα… φρικάρει. Βρες την ευκαιρία, αιφνιδίασέ τον και ομολόγησέ το! Τουλάχιστον έτσι θα ξέρεις ότι δεν σε θέλει. Ή ότι φοβάται να σε έχει!

Όταν του το πεις όμως, μη φοβηθείς! Μίλα του! Έχουμε ξεχάσει να εκφράζουμε αυτά που πραγματικά αισθανόμαστε, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κι έτσι χάνουμε όχι μόνο στιγμές αλλά και ανθρώπους! Δεν είναι κρίμα;

Κι αν σε απορρίψει και πάλι;

Αν του μιλήσεις με ειλικρίνεια και με συναίσθημα και σε απορρίψει και πάλι, τότε σημαίνει ή ότι φοβάται ή ότι δεν σε ήθελε ποτέ. Σκληρό αλλά πραγματικό!…

Εκεί οπλίζεσαι με δύναμη, με χαρτομάντηλα και πολλές αγκαλιές από τους φίλους σου!

Και ποτέ δεν ξέρεις! Ο… ένας μπορεί να βρίσκεται στην επόμενη γωνία και εσύ να μην τον έβλεπες γιατί έδινες χρόνο, ελπίδες και δάκρυα σε κάποιον που δεν άξιζε…

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

7 + 1 λόγοι που δεν απαντά στα μηνύματά σου!

«Κόλλημα», ενθουσιασμός ή αληθινός έρωτας; 5 tips για να τα ξεχωρίσεις

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Εγώ έχω… ρίξει την αξιοπρέπειά μου κι εκείνος με «γράφει»!

Σχετικά άρθρα